string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften komen erg sneu weg bij NEC.

Dinsdag 14 april 2009 om 16:29

Jong FC Groningen heeft dinsdagmiddag in Groesbeek het inhaalduel met Jong NEC met 2-2 gelijkgespeeld. Tot vlak voor tijd stond de FC met 2-1 voor. Het gat met de degradatiestreep is vergroot naar drie punten. Er zijn nog drie duels te spelen.

In de eerste helft kwam FC Groningen al vlot aan de leiding door een doelpunt van Frank Olijve. Na ruim een halfuur spelen maakte Pepijn Kluin er 0-2 van. Vlak voor de pauze kwamen de Nijmegenaren terug tot 1-2 door een treffer van Tim Janssen.

In de tweede helft had Groningen de betere kansen. Zo werd een schot van Oluwafemi Ajilore op de lijn gekeerd en had Philippe Janssens nog een grote mogelijkheid. In de tweede minuut van de extra tijd kwam de thuisploeg alsnog langszij door een treffer van Moestafa El Kabir: 2-2.

Meteen daarna ontstond een hoop tumult. Vlak voor het doelpunt had El Kabir namelijk een duw gegevens aan Tom Hiariej die daardoor in botsing kwam met Brian van Loo. Terwijl de twee FC’ers op de grond lagen, kon El Kabier scoren. Na veel protesten van de Groningse spelers kwamen trainer Erwin van de Looi en leider Gerlof Venema binnen de lijnen om scheids- en grensrechter om uitleg te vragen. Het duo werd hiervoor bestraft met een rode kaart.

Vervolg
Het gat met de gevaarlijke dertiende plek bedraagt nu drie punten. Komende maandag gaat Jong FC Groningen op bezoek bij Jong FC Twente, de nummer 6 van de ranglijst. Directe concurrent Jong FC Utrecht, dat drie punten minder heeft dan Jong FC Groningen, krijgt dan bezoek van Jong NEC.

Op maandag 27 april krijgt Jong FC Groningen bezoek van Jong De Graafschap. Utrecht speelt op die dag uit bij Jong FC Twente. Op de laatste speeldag, dinsdag 5 mei, volgt nog de directe confrontatie tussen Jong FC Utrecht en Jong FC Groningen. Maar daar zal de ploeg van Erwin van de Looi het niet op aan willen laten komen.

Opstelling FC Groningen
Van Loo; Hiariej, Lachman, Veldmate, Wagenaar, Ajilore, Dijkstra (60′ Janssens), Metaj, Pomstra (70′ Kunst), Kluin (85′ Menting), Olijve.
Rest bank: Ter Wielen, Tabaouni, Pellegriti.

Scoreverloop: Olijve 0-1, Kluin 0-2, Janssen 1-2; El Kabir 2-2.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard