string(9) "claudebot"

Beloften knokken zich naar tweede plek.

Dinsdag 09 november 2010 om 00:11

Jong FC Groningen heeft maandagavond met 3-2 gewonnen bij Jong FC Twente en is daardoor gestegen naar de tweede plek in de Beloften Eredivisie. Danny Menting (2x) en Tim Keurntjes zorgden voor de Groningse productie.

In de elfde speelronde van de competitie begon Jong FC Groningen goed aan de wedstrijd. Trainer Dick Lukkien: “De eerste tien minuten waren wij de betere ploeg. Daarna was er een fase dat FC Twente enkele keren gevaarlijk was in de omschakeling. In het tweede deel van de eerste helft kregen we meer grip op de wedstrijd.”
Tiemen van Hezel (op de lat), Danny Menting, Tom Hiariej en Shkodran Metaj kregen kansen voordat Danny Menting in de 40ste minuut de bal binnen kopte uit een voorzet van Tiemen van Hezel. “Ook in de tweede helft zetten we het goede spel voort. In de 65ste minuut schoot Danny Menting de bal met binnenkant rechts vanaf de rand van de zestien meter prachtig in de kruising.”
Vijf minuten later kwam Twente terug in de wedstrijd toen Ola John een rebound na een schot op de lat binnen schoot. In de 82ste minuut kwam de score op 2-2 door een benutte strafschop van diezelfde John. “Daar was ik wel benieuwd hoe we het zouden oppakken. Vaak is de ploeg die terugkomt van een achterstand in het voordeel. De ploeg heeft de rug echter gerecht. En twee minuten voor tijd scoorde Tim Keurntjes na een lage voorzet van Norair Mamedov de winnende treffer. Het was een terecht overwinning en een op karakter.”
Opstelling FC Groningen
Bakker; Kunst, Van Dijk, Bakker (84’ Bijker), Wagenaar, Hiariej (64’ Bos), Metaj, Van Hezel, Menting, Keurntjes, Mamedov (90’ Öztürk).
Rest bank: Fij, Van Nieff.
Scoreverloop: 40’ Menting 0-1, 65’ Menting 0-2, 70’ John 1-2, 82’ John (strafschop) 1-2, 88’ Keurntjes 2-3.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus