string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften knokken zich naar punt in Alkmaar.

Maandag 18 april 2011 om 21:43

Jong FC Groningen heeft maandagavond in het AFAS Stadion met 2-2 gelijkgespeeld tegen Jong AZ. In de laatste tien minuten kwam de ploeg tegen tien van AZ terug van een 2-0 achterstand. Een plek bij de top-3 is daarmee voor het eerst veiliggesteld.

Trainer Dick Lukkien van Jong FC Groningen sprak van een ‘zwaarbevochten’ overwinning: “De eerste vijf kwartier was AZ eigenlijk in alles de bovenliggende partij. Ze waren scherper, agressiever, vaardiger zowel in balbezit als bij balverlies. In de rust hebben we dat proberen te herstellen en zijn we één op één gaan spelen. Daarna ging het wel beter met ons, maar binnen tien minuten werd de stand 2-0.”
De ommekeer kwam op het moment dat de rechtsback Van Huizen een kwartier voor het einde zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg. “Vanaf dat moment hebben we de wedstrijd alsnog in handen gekregen. Het is goed te constateren dat we hard gewerkt hebben en bleven geloven in een resultaat. We hadden in het laatste kwartier nog een keer vaker kunnen scoren, maar dat was eerlijk gezegd misschien onverdiend geweest.”
Door het behaalde punt, het 44ste van deze competitie, is Jong FC Groningen nu definitief zeker van een top-3-klassering. Het puntenrecord werd verder aangescherpt en dinsdag 26 april kan de ploeg via een thuiszege op ADO Den Haag nog een gooi doen naar de tweede plek.
Opstelling Jong FC Groningen
Nienhuis; Kunst, Van Dijk, Veldmate, Wagenaar; Kieftenbeld, Menting (46′ Bossman); Rijsdijk (79′ Zinga), Andersson, Keurntjes; Mamedov.
Rest bank: Bakker, Vente, Van Hezel, Werkman.
Scheidsrechter: Bakkelo
Scores: 40′ Falkenburg 1-0; 54′ Falkenburg 2-0, 84′ Keurntjes 2-1, 90′ Bossman 2-2.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard