Beloften in tweede helft langs Jong AZ.

Maandag 27 augustus 2012 om 20:59

Jong FC Groningen heeft maandagavond op Sportpark Corpus den Hoorn met 3-1 gewonnen van Jong AZ. Bij rust was de stand nog 0-1.

In de eerste helft kwam AZ na een klein kwartier op voorsprong door een doelpunt van Ruud Boymans, die profiteerde van een rebound van de handen van Marco Bizot. In het verloop van de eerste helft wist de thuisclub weinig kansen te creëren.
De ploeg van trainer Dick Lukkien kwam goed uit de kleedkamer en scoorde binnen een kwartier tweemaal. Na drie minuten gaf Henk Bos een voorzet op Paco van Moorsel die van binnen de vijf meter raak kopte: 1-1.
Atilay Batbay gaf na een klein uur spelen een dieptepass op Suk Hyun-Jun die vervolgens de laatste verdediger afschudde en doelman Hobie Verhulst passeerde: 2-1.
In de 69ste minuut besliste Hilal Ben Moussa de wedstrijd op aangeven van Henk Bos: 3-1. Een minuut voor tijd had Jong AZ een uitgelezen kans om terug te komen in de wedstrijd. Een starfschop van Steven Berghuis werd echter klemvast gepakt door Marco Bizot.
Zo bleef het 3-1 op Corpus den Hoorn. FC Groningen staat na deze zege met zeven punten op de tweede plek van de ranglijst in Poule A. Koploper is Jong Heerenveen, dat nog geen punt heeft verspeeld. Komende maandag gaat Groningen op bezoek bij Jong De Graafschap.
Bizot; Francisco (24′ Batbay), Loohuis, Bakker, Van Nieff; Ben Moussa (70′ Letschert), Van Moorsel, Tim Keurntjes; Bos, Suk, Jones (82′ Christovao).
Rest bank: Van der Lei, Renken, Holder.
Scores: 14′ Boymans 0-1; 48′ Van Moorsel 1-1, 56′ Suk 2-1, 69′ Ben Moussa 3-1.
Gele kaart: 62′ Bos