Beloften in topper naar zege bij Quick Boys

7 april 2018

Onder zomerse omstandigheden heeft FC Groningen onder-23 zaterdagmiddag met 2-0 gewonnen bij runner-up Quick Boys. De ploeg van trainer Alfons Arts verstevigde daarmee een plek in de top-5 van de Derde Divisie Zaterdag. Na de pauze scoorde aanvoerder en topscorer Michael Breij tweemaal.

In de eerste helft begon FC Groningen onder-23 matig, maar na een kwartiertje had de ploeg grip op de wedstrijd. “Het was daarin nog wel te slordig,” volgens trainer Arts. “Vooral in balbezit. Maar met een knal op de kruising van Michael Breij en een kopbal net naast van Tim Freriks kregen we de beste kansen. Vlak voor de pauze kwamen we goed weg bij een scrimmage.”

In de tweede helft wist FC Groningen de tegenstander stuk te spelen. “We lieten ze heel veel meters maken,” aldus de coach. “Op een gegeven moment konden ze die niet meer belopen. We maakten twee doelpunten en hebben Quick Boys eigenlijk nog te lang in leven gelaten. We hebben na afloop de gehele groep een groot compliment gegeven. Want de jongens die vandaag geen minuten maakten, hebben de afgelopen week op de trainingen de voorbereiding ideaal laten verlopen.”

Met drie uitzeges op rij heeft FC Groningen nu een achterstand van twee verliespunten op de ploeg uit Katwijk, die met de entree van Dirk Kuijt zijn zinnen op promotie heeft gezet. Ook in de derde periode heeft FC Groningen onder-23 goede papieren. Komende zaterdag speelt de FC op Corpus den Hoorn opnieuw een topduel. Scheveningen komt dan op bezoek, een ploeg die al zeker is van de play-offs en twaalf van de afgelopen dertien duels won. Aanvang op zaterdag 14 april is 15.00 uur.

Opstelling FC Groningen
Jan Hoekstra, Tim Riksman, Marijn Ploem, Lars Kramer, Kolbeinn Finnsson, Antonio Manolache, Michael Breij, Gerald Postma, Uriel Antuna, Tim Freriks, David Browne.
Rest bank: Pelle Boevink, Daniël Bouman, Joël Donald, Kasper Oldenburger, Antonio Sefer, Robbert de Vos.

Toeschouwer: 2.886
Scores: 50’ Michael Breij 0-1, 62’ Michael Breij 0-2.
Scheidsrechter: De Cock
Gele kaart FC Groningen onder-23: 47’ Marijn Ploem

Uitslagen opleiding zaterdag 7 april
AFC - FC Groningen o.13: 2-1
AFC - FC Groningen o.15: 4-1
AZ - FC Groningen o.17: 3-0
Willem II - FC Groningen o.19: 3-3
Quick Boys - FC Groningen o.23: 0-2

Laatste nieuws