string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften in Euroborg langs Twente.

Maandag 11 april 2011 om 21:28

Jong FC Groningen heeft maandagavond in Euroborg met 2-1 gewonnen van Jong FC Twente. De ploeg van trainer Dick Lukkien stond bij rust met 1-1 gelijk. Virgil van Dijk en Petter Andersson scoorde voor de FC.

De vorige ontmoeting in Euroborg leverde voor Jong FC Groningen een 0-0 gelijkspel op tegen kampioen Jong PSV. In de 24ste van de 26 speelronden leverde het treffen met Jong FC Twente een opener wedstrijd op. Bij de ploeg van Groningen speelden vier dispensatiespelers. FC Twente deed het juist met een team dat voor de helft uit A-junioren bestond.
Na plaagstootjes van Ninos Gouriye (Twente) en Shkodran Metaj en Norair Mamedov van FC Groningen in het eerste kwartier bracht Virgil van Dijk de thuisploeg halverwege de eerste helft op voorsprong. Hij knalde een vrije trap op de linkerpunt van de zestien meter via de handen van doelman Nick Marsman in het Twente-doel: 1-0.
Tien minuten voor de pauze kwamen de Tukkers langszij. Een schot van Gouriye belandde via de paal en de rug van doelman Luciano da Silva in het Groningse doel: 1-1. Even later moest Luciano handelend optreden toen Alexander Bannink de tweede treffer namens Twente voor het inkoppen had. In de slotminuut van de eerste helft liet Mamedov nog een kans noteren.
Na de onderbreking nam Groningen het heft sterker in handen en binnen een kwartier scoorde Petter Andersson via een boogballetje op aangeven van Shkodran Metaj: 2-1. Andersson had even later ook nog de 3-1 voor het inschieten, maar mikte te hoog. Namens de gasten werden Quincy Promes, Steven Berghuis en opnieuw Ninos Gouriye nog gevaarlijk, maar in de stand kwam geen verandering meer.
Persconferentie
Trainer Dick Lukkien na afloop: “We hadden een ervaren ploeg staan, maar ook jongens die pas voor de tweede keer in Euroborg speelden. Het was voor hen weer een hele ervaring. Na de 1-0 voelden we de gelijkmaker al een beetje aankomen, omdat we iets minder gingen doen. Na de rust kwamen we scherp uit de startblokken. Tot de 70ste minuut hielden we het goed vol en daarna was Twente in de slotfase beter. Ze hebben niet heel veel kansen gehad, maar wij gaven wel teveel corners en vrije trappen weg. Gelukkig bleef de stand 2-1 en hebben we de punten in Groningen gehouden.”
Met 43 punten heeft de ploeg het clubrecord van 42 gebroken. De tweede plek werd echter nog niet heroverd op Heracles Almelo. “Wij hadden gehoopt dat PSV de sportieve plicht zou doen als landskampioen, maar ik vind het knap dat Heracles toch heeft gewonnen. Wij zullen met FC Groningen in de laatste twee wedstrijden tegen AZ-uit en ADO-thuis voor de drie punten gaan. Want we willen graag die tweede plek heroveren.”
Trainer Jos Daerden van Twente: “Het was voor onze ploeg ook een belevenis in een stadion te spelen. Doorgaans zijn er veel minder dan 2.000 toeschouwers bij onze wedstrijden. Het gaf ons team een extra ‘boost’. We hebben van de wedstrijd genoten, al hebben we toch verloren. Met name de tweede helft hebben we het goed gedaan. We hebben getracht te voetballen en werden geklopt door meer geslepenheid en ervaring bij Groningen. Daarom hebben we toch verdiend verloren.”
Opstelling Jong FC Groningen
Luciano; Kunst, Van Dijk, Veldmate, Wagenaar; Ajilore, Metaj; Rijsdijk, Andersson (82’ Van Hezel), Keurntjes (82’ Bouwer); Mamedov.
Rest bank: Nienhuis, Menting, Vente, Zinga, Diemers.
Toeschouwers: 2.071
Scores: 22’ Van Dijk (vrije trap) 1-0, 35’ Gouriye 1-1; 60’ Andersson (Metaj) 2-1.
Scheidsrechter: Wijbenga
Gele kaarten FC Groningen: 62’ Metaj, 69’ Keurntjes

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’