string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften halen uit tegen Vitesse.

Maandag 24 januari 2011 om 21:59

Jong FC Groningen heeft maandagavond met 5-1 gewonnen van Vitesse/AGOVV. In Gendt leidde de thuisploeg nog met 1-0. Norair Mamedov maakte drie treffers namens de gasten.

In de eerste helft had de ploeg van trainer Dick Lukkien nog moeite met de manier waarop Jong Vitesse/AGOVV vroeg druk zette. Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door Vakalopoulos. Lukkien: “Voor de pauze kozen we nog vaak de ‘korte’ oplossing. In de rust hebben we dat besproken. Het was de bedoeling de spits te zoeken en dan bij te sluiten. Dat werd in de tweede helft perfect uitgevoerd.”
“Binnen 25 minuten creëerden we zes grote kansen, waarvan de helft werd benut. De eerste kwam voort uit een prima pass van Koos Werkman op Norair Mamedov die met een loopactie vrije doortocht richting de doelman afdwong. Daarna kregen we nog drie grote kansen door goede bezetting voor het doel. Bij een van die kansen ging de bal op de paal. In de 65ste minuut maakte Koos Werkman 1-2. Drie minuten later maakte Tim Keurntjes 1-3.”
“In laatste tien minuten van de wedstrijd liep de score op naar 1-5 via een goal van Tiemen van Hezel na een goede loopactie en Norair Mamedov met zijn derde treffer. We wilden graag goed de winterstop uitkomen en dat is goed gelukt. Morgen gaan we herstellen, woensdag voorbereiden op Jong ADO Den Haag en donderdagavond is dus de volgende wedstrijd.”
Het was even puzzelen voor Lukkien om een elftal op te stellen: “Jeffrey Rijsdijk, die terugkeert van een blessure en bovendien ziek was heeft op karakter 80 minuten gespeeld. Ook Tiemen van Hezel keert terug van een blessure en speelde de volle negentig minuten.”
Koploper Jong PSV won eveneens haar inhaalduel, waardoor het verschil met Jong FC Groningen op negen punten blijft staan.
Opstelling Jong FC Groningen
Nienhuis; Kunst, Van Dijk, Werkman, Wagenaar; Menting, Rijsdijk (80’ Bossman), Post (85’ Van Nieff); Van Hezel, Mamedov, Keurntjes.
Rest bank: Bakker, Vente, Öztürk
Scoreverloop: 15’ Vakalopoulos 1-0; 53’ Mamedov 1-1, 64’ Mamedov 1-2, 69’ Keurntjes 1-3, 82’ Van Hezel 1-4, 84’ Mamedov 1-5.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard