Beloften halen uit tegen Jong NEC.

Maandag 01 november 2010 om 14:03

Jong FC Groningen heeft maandagavond met 5-2 gewonnen van Jong NEC. Bij rust was de stand 1-1. Leandro Bacuna scoorde drie treffers.

Leandro Bacuna scoorde na ruim een kwartier de 1-0 voor FC Groningen. Daarna domineerde de FC het restant van de eerste helft, maar kreeg vlak voor de pauze een tegentreffer te incasseren toen Niels Wellenberg een scrimmage op de doellijn won: 1-1.
Na de onderbreking kwam NEC na een snelle uitbraak over de rechterkant zelfs op voorsprong. Invaller Wesley Deenen leverde de beslissende voorzet op Rick ten Voorde: 1-2. Het was voor FC Groningen een teken om een tandje bij te zetten.
In de zestigste minuut maakte Ryan van Dijk hands op de achterlijn en benutte Norair Mamedov de daarop volgende strafschop: 2-2. In het laatste halfuur hield FC Groningen het tempo enorm hoog.
Een afstandsschot van Petter Andersson werd nog onschadelijk gemaakt, maar de Nijmeegse goalie had geen weerwoord op Leandro Bacuna, die in de 72ste en 79ste minuut 3-2 en 4-2 aantekende.
In de 83ste minuut bepaalde Petter Andersson de eindstand op 5-2 toen hij een voorzet van Tim Keurntjes inkopte. Door de zege stijgt Groningen naar de vijfde plek op de ranglijst. Volgende week gaat de ploeg van trainer Dick Lukkien op bezoek bij FC Twente.
Nienhuis; Kunst, Lachman, Veldmate, Wagenaar; Ajilore, Menting; Mamedov (86’ Bouwer), Andersson, Keurntjes; Bacuna (90’ Van Hezel).
Rest bank: Bakker, Van Dijk, Werkman, Bijker.
Scores: 16’ Bacuna 1-0, 45’ Wellenberg 1-1; 49’ Ten Voorde 1-2, 60’ Mamedov (strafschop) 2-2, 72’ Bacuna 3-2, 79’ Bacuna 4-2, 83’ Andersson 5-2.