Beloften Groningen boeken oefenzege op Utrecht.

Maandag 02 september 2013 om 21:06

Jong FC Groningen heeft maandagavond met 3-1 gewonnen van Jong FC Utrecht. Bij de rust was de stand in het oefenduel 1-1. Burak Saban, Noureddine Boutzamar en Ron Janzen scoorden namens de thuisclub.

In de eerste helft kwam Utrecht al na zes minuten op voorsprong. Een fraaie afstandsknal van Soufyan Moro opende de score: 0-1. Halverwege de eerste helft gaf rechtsback Angelo Cijntje een mooie steekpass op Burak Saban die de bal vervolgens rechts in de onderhoek van het doel schoof: 1-1.
In de tweede helft kwam Groningen op voorsprong. Een vrije trap op zo’n 25 meter van de voet van Noureddine Boutzamar stuitte voorbij alle spelers en de doelman en viel bij de tweede paal zomaar in het doel: 2-1.
In de 72ste minuut stond een nieuwe trap van Boutzamar aan de basis van de derde Groningen-treffer. Een hoekschop van zijn voet werd bij de eerste paal ingekopt door linksback Ron Janzen. In de slotfase van de wedstrijd maakte Arjen Hagenauw zijn rentree na een blessure. In de score kwam geen verandering meer.

Potveer; Cijntje, Hateboer, Van Leijenhorst, Janzen (83′ Cicek); Boutzamar, Saban, Johansson; Mennega (70′ De Leeuw), Texeira (76′ Hagenauw), Zivkovic (65′ Veltman).
Rest bank: Van der Lei.
Scores: 6′ Moro 0-1, 22′ Saban (Cijntje) 1-1; 64′ Boutzamar (vrije trap) 2-1, 72′ Janzen (Boutzamar) 3-1.