Beloften gevloerd door Den Bosch.

Maandag 07 februari 2011 om 13:02

Jong FC Groningen heeft maandagavond op Corpus den Hoorn met 2-1 verloren van Jong FC Den Bosch en is daarmee uitgeschakeld in de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi.

Onder zeer winderige omstandigheden op Sportpark Corpus den Hoorn was de inzet voor beide ploegen het bereiken van de halve finales van het cuptoernooi. Twee minuten voor het einde van de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong door een doelpunt van Norair Mamedov. Hij gleed binnen de vijfmeter een afgemeten voorzet van de rechterkant van Danny Post binnen.
In de tweede helft wist Groningen de voorsprong niet verder uit te bouwen. Daartoe kreeg het ook niet echt grote kansen. Den Bosch bleef daardoor geloof houden en kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte door een treffer van Diego Karg die een voorzet van Tom van Weert tot doelpunt promoveerde: 1-1. In het laatste kwartier werd Den Bosch dreigender en twee minuten voor tijd was het Karg die met zijn tweede treffer van de avond de 1-2 aantekende.
In de laatste minuten werd verdediger Jelle Wagenaar nog afgelost door aanvaller Kelvin Bossman. Die kreeg in de extra tijd nog een kans op de gelijkmaker. Een hoge bal van achteruit nam hij oog in oog met doelman Zaari in een keer op de slof. De Engelsman schoot de bal echter in de handen van de goalie. Zo kwam er voor Groningen een einde aan het bekeravontuur. Komende maandag gaat de FC op bezoek bij Jong Feyenoord/Excelsior in de Beloften Eredivisie.