string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften gelijk tegen Nederlands Politieteam.

Maandag 27 oktober 2014 om 23:43

Jong FC Groningen heeft maandagavond op Corpus den Hoorn met 2-2 gelijkgespeeld tegen het Nederlands Politieteam, met onder meer oud-FC’er Yuri Cornelisse in de gelederen. Bij rust was de stand 2-1 in het voordeel van de FC.

Op Corpus den Hoorn werd het oefenduel gespeeld tussen een jonge variant van de Beloften van FC Groningen, waarin ook een handvol A-junioren meespeelde en het Nederlands Politieteam dat kan putten uit spelers van diverse Hoofdklassers en enkele Topklassers. Onder hen enkele oud-profs onder wie Yuri Cornelisse, die in het verleden onder meer voor FC Groningen uitkwam.
In de eerste helft scoorde aanvaller Jafar Arias tweemaal en op slag van rust kwamen de politiemannen op terug in de wedstrijd: 2-1. Halverwege de tweede helft kwamen de gasten op gelijke hoogte, ondanks een flink veldoverwicht van de thuisclub. In de stand kwam vervolgens geen verandering meer: 2-2.
Trainer Casper Goedkoop van de Groningers was na afloop duidelijk in zijn commentaar: “We hebben grote delen van de wedstrijd gedomineerd en hebben alleen verzuimd meer doelpunten te maken en daarmee ook de wedstrijd naar ons toe te trekken. Deze oefenwedstrijd heeft ons wel weer voldoende leerzame punten opgeleverd voor de jonge groep, met daarin ook veel A-junioren.”
Bij FC Groningen speelde de stagiair Sloveen Taulant Kadrija mee, net als in een oefenduel met de reserves van FC Emmen. Zijn stage van een week werd afgelopen week verlengd tot en met de oefenwedstrijd van vanavond. Komende maandagavond speelt Jong FC Groningen/Cambuur in Leeuwarden de volgende competitiewedstrijd, tegen Jong NEC/FC Oss.

Opstelling FC Groningen
Sietsma, Ridderstap, Saban, Gootjes, Payne, Oldenburger, Kadrija, Boutzamar, Zakir, Haanstra, Arias.
Bankbezetting: Wilpstra, Veendorp, Ter Arkel, Main
Scoreverloop: 4’ Arias 1-0, 32’ Arias 2-0, 45’ 2-1; 72’ 2-2.

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard