Beloften gelijk tegen Heracles Almelo.

Maandag 03 december 2012 om 21:37

Jong FC Groningen heeft het voorbeeld van het eerste elftal niet kunnen volgen en speelde maandagavond op het kunstgras van VV Actief in Eelde met 1-1 gelijk na een 1-0 voorsprong bij rust. Yoëll van Nieff scoorde de openingstreffer.

In Eelde stonden diverse spelers tegenover elkaar die 28 uur tevoren op de bank hadden plaatsgenomen bij de wedstrijd van hun eerste elftallen in Euroborg. Zo stonden Nick Bakker en Henk Bos na hun respectievelijke invalbeurten in de basis bij de Beloften en startte Brian van Loo onder de lat.
Na ruim een kwartier spelen kwam de FC op een voorsprong door goed druk zetten op de verdediging van de Almeloërs. Na een inzet van Hilal Ben Moussa schoot Yoëll van Nieff in de rebound binnen: 1-1. Nog voor de pauze kregen Filip Kostic en Matias Jones kansen om de score te verdubbelen. Vlak voor de pauze moest Marco Bizot redding brengen op een inzet van Daryl van Mieghem en schoot Endy Opoku over.
In de tweede helft kwam Heracles beter in de wedstrijd en waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd. De betere kansen en mogelijkheden waren voor de thuisclub. Kostic en invaller Timo Letschert wisten de score niet op te voeren en dat deed Van Mieghem namens de gasten wel in de 83ste minuut: 1-1.
In de slotfase kregen Letschert en invaller Richairo Zivkovic kansen op de winnende treffen, maar in beide gevallen schoten de FC’ers over het doel van Van Loo. Trainer Dick Lukkien baalde na afloop stevig dat zijn ploeg onvoldoende kansen had weten te benutten. Door het verlies van vijf punten in twee duels heeft zijn ploeg de aansluiting met de kopgroep van de ranglijst verloren.

Bizot; Magnasco, Ivens, Bakker, Wagenaar; Ben Moussa, Van Nieff; Jones (46’ Letschert), Bos, Kostic (83’ Zivkovic); Suk.
Rest bank: Van der Lei, Boutzamar, Renken, Holder, Janzen.
Scheidsrechter: Dieperink
Scores: 17’ Van Nieff 1-0; 83’ Van Mieghem 1-1