string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften gelijk tegen Be Quick 1887.

Zondag 01 augustus 2010 om 12:18

Jong FC Groningen heeft zaterdagavond op de Esserberg met 0-0 gelijkgespeeld tegen Be Quick 1887. Het was de vierde oefenwedstrijd in de aanloop naar het seizoen 2010/2011.

FC Groningen speelde met een basiselftal waarin acht spelers waren opgenomen die deel uitmaken van de trainingsgroep van de eerste selectie. Be Quick 1887 speelde volgens trainer Dick Lukkien ‘aardig defensief’. De Beloften van Groningen hadden het overgrote deel van het balbezit. Lukkien: “Het positiespel was aan onze kant goed verzorgd. We creëerden dan ook een behoorlijk aantal kansen en hadden daaruit zeker drie keer moeten scoren. Maar de bezetting voor de goal was niet altijd even goed en de spelers die er stonden, waren niet echt scherp in de afronding.”
Naar mate de wedstrijd vorderde vloeiden de krachten bij Jong FC Groningen wat weg. “Een groot aantal jongens heeft deze voorbereiding nog niet de volle 90 minuten gespeeld. En het was duidelijk dat zij dat op dit moment wel nodig hebben. Over het algemeen ben ik tevreden over de voorbereiding tot nu toe. Onze jonge groep is nog wel heel wisselvallig. Zo wonnen we van IJsselmeervogels en verloren te ruim van Sparta Nijkerk. Daarin moet nog duidelijk een bandbreedte worden gevonden. Ook moeten met name de jongere spelers er nog aan wennen dat we altijd op de training altijd honderd procent inzet verlangen.”
Dat er deze wedstrijd acht eerste-selectiespelers mee speelden, wil nog niets zeggen over de resterende twee oefenwedstrijden en het toernooi waaraan de ploeg komend weekeinde meedoet. “We zullen elke wedstrijd apart bekijken. In overleg met Pieter Huistra en Erwin van de Looi bekijken we van geval tot geval bekijken hoe we de selectie samenstellen.” Na komend weekend oefenen de Beloften nog tegen FC Zwolle en WKE, voordat de competitie op maandag 23 augustus start met een thuiswedstrijd tegen Jong Helmond Sport.

Opstelling Jong FC Groningen
Van der Lei; Kunst, Lachman, Veldmate, Jansen; Van Dijk, Ben Moussa (60′ Mamedov); Rijsdijk, Garcia (75′ Schepers), Keurntjes; Menting.
Programma Beloften
Zaterdag 17 juli: IJsselmeervogels – Jong FC Groningen 1-2
Woensdag 21 juli: Jong FC Groningen – Sockers FC Chicago 4-1
Zaterdag 24 juli: Sparta Nijkerk – Jong FC Groningen 4-0
Zaterdag 31 juli, 19.00 uur: Be Quick 1887 – Jong FC Groningen 0-0
Zaterdag 7 augustus: 5e Wout van Overdam Toernooi (Oliveo)
Dinsdag 10 augustus, 14.30 uur: Jong FC Groningen- FC Zwolle (Corpus)
Dinsdag 17 augustus, 19.00 uur: WKE – Jong FC Groningen (Emmen)
Maandag 23 augustus, 18.30 uur: Jong FC Groningen – Jong Helmond Sport (Corpus; Eredivisie)

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’