Beloften gelijk bij Sparta; Etemadi na onderzoek naar huis.

Maandag 19 september 2011 om 18:42

Jong FC Groningen heeft maandagavond in Rotterdam met 3-3 gelijkgespeeld tegen Jong Sparta Rotterdam. Tien minuten voor tijd werd doelman Agil Etemadi van Groningen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij mocht na onderzoek in de spelersbus mee naar huis.

Het duel in de vierde speelronde van de Beloften Eredivisie werd volledig overschaduwd door de blessure van doelman Agil Etemadi. De goalie raakte bij de tweede gelijkmaker van Sparta geblesseerd in een luchtduel met de spits van de thuisclub toen hij op zijn nek/schouder/rug terecht kwam. De doelman was zeven minuten buiten kennis en werd na de komst van een ambulance gestabiliseerd en naar het ziekenhuis vervoerd.
Na een halfuur onderbreking werd het duel hervat en kwam FC Groningen zowaar nog op een 3-2 voorsprong door een doelpunt van Luis Pedro. In de slotfase scoorden de Rotterdammers alsnog een derde gelijkmaker en was een bizarre avond nog niet ten einde. Teammanager Henk Vegter was inmiddels met Etemadi per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. Etemadi was nog niet constant volledig bij kennis, maar mocht na onderzoek en het bestuderen van enkele foto’s toch terugkeren naar Groningen en hoefde de nacht niet door te brengen in Rotterdam. Dus maakte de spelersbus rechtsomkeert om Etemadi alsnog op te pikken. De doelman zal vannacht samen met zijn ploeggenoten terugkeren in Euroborg.
Dan het deel van de wedstrijd dat het nog een ‘normale’ avond was. In de eerste helft had FC Groningen het betere van het spel gehad en werkte verdediger Kalpoe een bal na een klein halfuur in het eigen doel: 0-1. Volgens trainer Dick Lukkien waren de twintig minuten na de pauze een mindere fase van zijn ploeg, waarin de ploeg de bal te vaak verspeelde. Paul Gladon bracht zijn ploeg na ruim een uur spelen op gelijke hoogte (1-1).
Na een balverovering van Tim Keurntjes werd het in de 71ste minuut 1-2 door Henk Bos en leek er verder geen vuiltje aan de lucht. Tot in de 79ste minuut dus het noodlot toesloeg. Gladon scoorde de gelijkmaker. Na een halfuur oponthoud wist Luis Pedro zijn ploeg voor de derde keer in de wedstrijd op voorsprong te zetten. In de tweede minuut van de extra tijd scoorde invaller Moreno Marengo alsnog de gelijkmaker voor de Rotterdammers. In de Eredivisie staat Jong FC Groningen na vier speelronden op de vijfde plek met zeven punten.

Opstelling Jong FC Groningen
Etemadi (80′ Fij), Luis Pedro, Görgülü, Bakker, Wagenaar; Hoxhaj, Keurntjes; Jones, Feenstra (57′ Marello), Bos; Bouwer.
Rest bank: Ben-Moussa, Batbay, Öztürk.

Scoreverloop: 28′ Kalpoe (eigen doel) 0-1; 61′ Gladon 1-1, 71′ Bos 1-2, 79′ Gladon 2-2, 87′ Luis Pedro 2-3, 92′ Marengo 3-3.

Scheidsrechter: Grilis
Gele kaarten FC: 81′ Luis Pedro, 91′ Jones.