Beloften gelijk bij Jong PSV.

Dinsdag 26 februari 2013 om 23:33

Jong FC Groningen heeft dinsdagavond in Eindhoven met 1-1 gelijkgespeeld en heeft daarmee de derde plaats op de ranglijst ingenomen op acht punten van koploper Jong Heerenveen.

Aan de kant van Jong FC Groningen stonden zeven spelers vanuit de A-selectie aan de aftrap van het inhaalduel. Stefano Magnasco, Nick Bakker, Maikel Kieftenbeld, David Texeira, Leandro Bacuna en Filip Kostic speelden de volle negentig minuten. Mitchell Schet moest met knieklachten al na een kwartier het veld verlaten en werd vervangen door Atilay Batbay.
Op slag van rust kwam PSV, met onder anderen Przemyslaw Tyton en Ola Toivonen in de gelederen op een 1-0 voorsprong. Na een handsbal van Jong FC Groningen in het strafschopgebied benutte Jurgen Locadia de penalty: 1-0.
Na vijf kwartier trok FC Groningen de stand gelijk. Een handsbal in ‘de zestien’ van PSV was aanleiding voor scheidsrechter Allard Lindhout ook FC Groningen een strafschop toe te kennen. Leandro Bacuna wist wel raad met dit buitenkansje en tekende de 1-1 aan. Dat was ook de eindstand van het duel op de Herdgang.
Door de zege klimt Jong FC Groningen naar de derde plek op de ranglijst, op acht punten van koploper Jong Heerenveen. Komende dinsdag is Jong NAC Breda in Brabant de volgende tegenstander van de ploeg van trainer Dick Lukkien. Drie dagen daarna treffen de beide eerste elftallen elkaar in Euroborg.
Van der Lei; Magnasco, Letschert, Bakker, Van Nieff; Kieftenbeld, Bacuna, Ben Moussa; Schet (15’ Batbay), Texeira, Kostic.
Rest bank: Potveer, Christovao, Luis Pedro.
Scheidsrechter: Lindhout
Scores: 15’ Locadia (strafschop) 1-0; 75’ Bacuna (strafschop) 1-1.