string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften drie keer onderuit; prima herstel in Hellern.

Vrijdag 10 januari 2014 om 23:43

Jong FC Groningen heeft vrijdagavond in het Duitse Cloppenburg driemaal verloren op een Hallenturnier. Zaterdag neemt de ploeg van trainer Paul Raveneau deel aan een toernooi van Hellern bij Osnabrück.

De Beloften reisden vrijdagmiddag af naar Duitsland zonder het kwartet Beloftenspelers dat met de eerste selectie in Spanje verblijft. De selectie van Jong FC Groningen werd daarom aangevuld met vier spelers vanuit FC Groningen A1.
In Cloppenburg werd de FC voor circa 700 toeschouwers geconfronteerd met drie Duitse ploegen met meer ‘zaalervaring’ dan Groningen. In de eerste wedstrijd werd met 3-1 verloren van Oldenburg. Ook in de wedstrijd tegen Leverkusen ging Groningen ten onder: 3-2. Neustrelitz was tenslotte de derde en sterkste tegenstander in de groep en won met 4-1 van de Nederlanders.

Eén punt
Zaterdagmiddag trad de FC aan bij Hellern nabij Osnabrück, opnieuw voor een Hallenturnier. Er werden vier groepswedstrijden van een kwartier gespeeld door de ploeg van trainer Paul Raveneau. De ploeg kwam uiteindelijk één punt tekort voor een plek in de halve finales.

Na een zege op Werder Bremen onder-21 (1-0) volgde een nipte nederlaag tegen SV Bad Rothenfelde: 2-1. Vervolgens was Bayer Leverkusen onder-23 met 3-0 te sterk, voordat gastheer SV Hellern met 4-2 aan de kant werd gezet.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’