Beloften door zege terug in linkerrijtje.

Donderdag 10 december 2009 om 09:39

Jong FC Groningen heeft vanavond met 3-1 gewonnen van Jong Heerenveen/Emmen. Voor de pauze (2-0) scoorde Serhat Koç beide goals. Darryl Lachman maakte de derde FC-treffer. Door de zege stijgt de FC naar de zesde plek op de helft van de competitie.

Door de afgelasting van het hoofdveld op Corpus den Hoorn werd voor het eerst uitgeweken naar het kunstgrasveld van Sportpark De Vogels in het Stadspark.

Na dertien minuten kwam FC Groningen op voorsprong toen Serhat Koç uit een pass van achteruit over de rechterkant doorkwam en met een prachtige volley de 1-0 over doelman Bangma van Heerenveen liftte. De volgende kansen waren ook voor de thuisclub. In de 37ste minuut was Koç de Friese goalie te slim af toen hij een voorzet van de linkerkant vlak voor de goal achter de doellijn werkte: 2-0.

Twaalf minuten in de tweede helft leek de wedstrijd beslist te worden toen Darryl Lachman een afgeslagen corner van dichtbij binnen schoot: 3-0. Een minuut later was de marge echter alweer twee toen Pawl Wojchiechowski de 3-1 aantekende. In het laatste halfuur waren er over en weer kansen. Zo schoot Heerenveen/Emmen tweemaal vlak naast en raakten de gasten nog een keer het houtwerk.

FC Groningen kwam nog diverse keren gevaarlijk uit, maar miste in die gevallen de scherpte voor de goal. Vijf minuten voor tijd raakte de man van twee goals, Serhat Koç, bij zijn laatste uitbraak geblesseerd. A-junior Eduard de Jonge Rose maakte daardoor zijn debuut in de Beloften. In de score kwam geen verandering meer. Door de zege stijgt de FC naar de zesde plek op de ranglijst.

Komende maandag wordt bij Achilles 1894 in Assen begonnen aan de tweede helft van de competitie. Tegenstander Jong Ajax heeft momenteel vier punten meer dan de 20 van Jong FC Groningen.