Beloften buigen vroege achterstand om in oefenzege.

Vrijdag 01 augustus 2014 om 23:05

Jong FC Groningen heeft vrijdagavond in Hardenberg met 3-2 gewonnen van HHC. De ploeg van trainer Paul Raveneau maakte een 2-0 achterstand ongedaan tegen het team van zijn FC-collega Marcel Groninger. Invallers Jafar Arias (2x) en Arjen Hagenauw scoorden namens de Groningers.

In de zesde minuut van de wedstrijd kwam HHC uit een strafschop op een 1-0 voorsprong. Na ruim een kwartier verdubbelde oud-FC’er Willem Lanjouw de score: 2-0. Vijf minuten na zijn entree in de dertigste minuut scoorde Jafar Arias met een fraaie afstandsknal vanaf 25 meter de aansluitingstreffer en bepaalde daarmee de ruststand op 2-1.
Halverwege de tweede helft maakte Arias ook de 2-2. Een kwartier voor tijd maakte Arjen Hagenauw op aangeven van Arias de 2-3. Dat was ook de eindstand. Voor Henk Bos was het een speciale ontmoeting. Hij maakte zijn eerste speelminuten na zijn kruisbandblessure en werd na een halfuur vervangen. Martijn van der Laan maakte zijn eerste minuten na zijn terugkeer van SC Cambuur en speelde eveneens een halfuur. Género Zeefuik speelde de eerste helft van de wedstrijd en keerde eveneens terug van een kwetsuur.
Trainer Paul Raveneau over het duel: “Het was duidelijk een wedstrijd met twee gezichten. HHC was heel dominant en had de zaken heel goed voor elkaar in de eerste fase van de wedstrijd. Wij hadden moeite de organisatie te vinden en begonnen niet agressief genoeg. Aan het einde van de eerste helft herpakten we ons wel en in de tweede helft kregen we steeds meer grip op de wedstrijd. We kregen meer balbezit en het tempo ging omhoog. Dan zie je dat we goed kunnen voetballen. Gezien het beeld van de tweede helft is het een knappe prestatie die we geleverd hebben. In dit soort wedstrijden tegen goede tegenstanders, worden zaken meteen duidelijk. Fouten worden bijvoorbeeld meteen afgestraft.”
Op maandag 11 augustus speelt Jong FC Groningen de volgende wedstrijd. Na vijf oefenduels begint de competitie voor de Beloften met een oefenwedstrijd tegen NAC Breda, dat in een van de andere vier poules eveneens een vrije speelronde heeft. Het is de zesde in een reeks van oefenwedstrijden, voordat ‘het echte werk’ begint op maandag 18 augustus met een uitwedstrijd tegen Jong NEC/FC Oss.
Van der Vlag, Bijl, Payne (46’ Faraj), Van der Laan (46’ Schootstra), Janzen, Gootjes, Saban (46’ Oldenburger), Boutzamar (74’ Veldman), Schokker, Zeefuik (31’ Hagenauw), Bos (31’ Arias). Rest bank: Sietsma, Stenekes.
Scores: 6’ Penterman (strafschop) 1-0, 17’ Lanjouw 2-0, 36’ Arias 2-1; 66’ Arias 2-2, 75’ Hagenauw 2-3.