string(9) "claudebot"

Beloften boeken ruime zege op PEC Zwolle.

Maandag 14 april 2014 om 22:04

Jong FC Groningen heeft maandagavond in Zwolle met 6-0 gewonnen van Jong PEC. Bij rust was de stand 0-2 in het voordeel van Groningen. Door de zege houdt de ploeg van trainer Paul Raveneau kans op de titel. Vitesse is één wedstrijd voor het einde van de competitie koploper met een beter doelsaldo.

In Zwolle kwam FC Groningen als een duveltje uit een doosje. “We begonnen prima aan de wedstrijd,” aldus trainer Paul Raveneau. “Binnen vijf minuten stonden we al met 2-0 voor en na een kwartier kregen we ook nog een strafschop. Die ging helaas naast. Even later was er nog een kans voor ons op de derde goal. Het restant van de eerste helft was vervolgens wel slordig en ik denk dat we daar nog wel wat hebben laten liggen.”
“In de rust hebben we dit besproken en in de tweede helft stond het weer beter dan in de fase voor de pauze. Zwolle probeerde nog wel wat, maar bij ons stonden de linies dicht op elkaar, gaven we goed druk en veroverden we veel ballen. De 0-3 gaf ons lucht en na wat wissels in het slotkwartier liepen we zelfs nog uit naar 0-6. De ploeg heeft het prima gedaan en we spelen tot en met de laatste speeldag om het kampioenschap. We kijken uit naar de thuiswedstrijd over twee weken, tegen Heerenveen.”
Op de laatste speeldag speelt koploper Vitesse uit tegen Dordrecht. Groningen speelt tegen de nummer 4, Heerenveen, dat twee punten minder heeft dan Groningen en Vitesse. De nummer 3, Heracles, heeft één punt minder dan de koploper en speelt tegen thuis tegen NEC/FC Oss. Op maandag 28 april wordt bij alle duels afgetrapt om 18.30 uur. In de Beloften Divisie B werd Jong Feyenoord/Excelsior vandaag kampioen en plaatste zich alvast voor de strijd om het landskampioenschap op 5 en 12 mei.
Opstelling FC Groningen
Van der Lei; Cijntje, Veendorp, Janzen, Cicek; Hiariej, De Leeuw, Van Nieff; Saban (82’ Boutzamar), Zeefuik (80’ Aris), Oldenburger (68’ Mennega).
Rest bank: Sietsma, Bijl
Scoreverloop: 3’ Hiariej 0-1, 6’ Van Nieff 0-2; 73’ Zeefuik 0-3, 84’ Mennega 0-4, 88’ Arias 0-5, 90’ Van Nieff 0-6.
Bijzonderheid: 17’ Zeefuik schiet strafschop naast

Gerelateerd nieuws.

21 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus