Beloften blijven na zege op ACV in de achtervolging

2 april 2018

FC Groningen onder-23 heeft maandagmiddag in Assen met 3-1 gewonnen van ACV en heeft daarmee nog altijd aansluiting met de plekken die recht geven op deelname aan de play-offs. De stand bij rust was 0-3 door treffers van Uriel Antuna, David Browne en Michael Breij. Na 25 duel heeft de FC 45 punten en staat het vijfde op de ranglijst.

Trainer Alfons Arts zag in Assen dat zijn ploeg het strijdplan in de eerste helft zeer nauwkeurig uitvoerde: “We speelden in een hoog tempo en waren de baas over de wedstrijd,” aldus Arts. “We hebben de eerste 45 minuten prima gespeeld en hadden de score hoger kunnen laten uitvallen dan de 0-3 die halverwege op het scorebord stond.”

In de pauze werden de valkuilen, lager tempo en mindere concentratie al door de spelers zelf benoemd. “Toch gebeurde het en verloren we de controle over de wedstrijd,” aldus de FC-trainer. “Zij gingen meer lange ballen geven, maar creëerden toch niet echt veel. Wij hadden nog twee kansen voor Tim Freriks en Marijn Ploem. En de laatste minuten gaven we toch nog een goal weg. Er kon iemand zomaar door het centrum lopen en scoren. Dat was een smetje op de middag.”

De algemene conclusie van drie uur voetballen binnen vijftig uur was overigens overwegend positief: “We hebben twee uitwedstrijden gewonnen en heel veel jongens hebben minuten kunnen maken. De komende twee wedstrijden worden cruciaal. Komende zaterdag gaan we eerst uit naar Quick Boys, de nummer 2 van de ranglijst. Een week laten spelen we thuis tegen Scheveningen. Ook een directe concurrent voor de plekken bovenin. Daarna weten we waar we staan in de Derde Divisie Zaterdag,” concludeert Arts.

Opstelling FC Groningen
Kevin Begois, Tim Riksman (76’ Kasper Oldenburger), Marijn Ploem, Kasper Larsen, Amir Absalem; Gerald Postma (85’ Antonio Sefer), Ludovit Reis, Michael Breij, Uriel Antuna, Tim Freriks, David Browne.
Rest bank: Abdel Elouazzane, Kolbeinn Finnsson, Daniel Bouman, Robbert de Vos, Joël Donald.

Scheidsrechter: Hensgens
Scores: 14’ Antuna 0-1, 30’ Browne 0-2, 37’ Michael Breij 0-3; 92’ Van der Werf 1-3.

JW201801077177-
JW201801077192-

Laatste nieuws