Beloften beginnen aan Engelse week; onder-13 in stadion

4 mei 2018

Jong FC Groningen speelt zaterdagmiddag 5 mei in Volendam de uitwedstrijd tegen Volendam. Het is voor de ploeg van trainer Alfons Arts de eerste in een reeks van drie wedstrijden binnen zeven dagen. Woensdag gaan de Beloften op bezoek bij Harkemase Boys en zaterdag 12 mei is Spijkenisse te gast op Corpus den Hoorn. FC Groningen onder-13 speelt in het Noordlease Stadion tegen Volendam. Onder-19 speelt de noordelijke derby in Heerenveen.

Qua personele bezetting heeft trainer Alfons Arts weer wat meer keuze in vergelijking met de ruim gewonnen wedstrijd tegen VVOG (5-0). Tim Riksman keert terug van een schorsing en Gerald Postma is fit voor de laatste set van vijf wedstrijden in de Derde Divisie Zaterdag. “Ook Kolbeinn Finnsson is er weer bij,” vertelt Arts. “Hij maakte zaterdag een rare klappen, maar er is niks kapot. De spier- en botpijn die in het ziekenhuis werden voorspeld, zijn zeker gekomen. Dinsdag is hij opgestart en donderdag kon hij alweer alles meedoen.”

Goede start
Over de wedstrijd van afgelopen zaterdag was Arts grotendeels tevreden. “We hebben nu eens een goede start gemaakt. Binnen twintig seconden was het 1-0 en na twintig minuten 3-0. Daarna konden we de focus niet vasthouden, zonder dat de tegenstander dreigend werd. Na de pauze misten we de meedogenloosheid voor de goal om de score nog hoger te laten oplopen. De energie, strijd en passie waren ruim voldoende.”

Hegemonie
Zaterdag speelt Jong Groningen op het kunstgras in Volendam tegen de leeftijdsgenoten van de plaatselijke FC. “Hun eerste elftal is uitgespeeld dus zullen ze een zo sterk mogelijk team op de been brengen. Voor de winterstop hebben we eindelijk hun hegemonie tegen ons in onderlinge wedstrijden doorbroken (2-1 winst – red.). Zij staan bovenaan in de derde periode en hebben nog alles om voor te spelen. Het zijn onderling tussen ons altijd aardige wedstrijden. Wij willen zo hoog mogelijk eindigen!”

Programma jeugd zaterdag 5 mei
FC Groningen o.13 – FC Volendam (14.00 uur, Noordlease Stadion)
FC Volendam – FC Groningen o.23 (14.30 uur)
sc Heerenveen - FC Groningen o.19 (14.30 uur)

Laatste nieuws