Belangrijke winst voor C-junioren.

Dinsdag 24 maart 2015 om 19:17

Een goed weekeinde voor de jeugdteams van RVO FC Groningen/Cambuur. Enkel FC Groningen D1 leed een nederlaag, de overige teams wonnen allemaal.

Teams Locatie Groningen
FC GRONINGEN B1 1-0 DE GRAAFSCHAP B1
1-0 Dennis Molema (40.)
opstelling FCG B1 Jan Hoekstra, Nagesh Amatsaleh, Luuk Kuipers, Jan Hup, Mathijs Elderman, Daan Wijma, Dennis Molema (75.Sander de Grote), Mehmet Gencer, Noel Wever (68.Ibrahim Dumduya), Ozan Kokcu, Jhurrey Margaritha (78.Daniel Bouman).
De B-junioren hebben de koppositie in de Eerste Divisie Laag weten te behouden na een moeizame overwinning op de nummer drie van de ranglijst. Voor rust waren de hoogtepunten schaars. Noel Wever werd bediend door Ozan Kokcu maar de aanvaller miste een goede mogelijkheid. Daarnaast werd een inzet van Mehmet Gencer knap gestopt. Ver in de extra tijd viel het gehoopte doelpunt. Dennis Molema haalde vanaf de rand van de zestien hard en laag uit voor de 1-0. Ook na rust was de ploeg van trainer Marcel van Buuren de betere maar het wist maar spaarzaam gevaarlijk te worden. Noel Wever was tot tweemaal toe dicht bij een tweede treffer. Aan de andere kant zagen de superboeren een schotpoging rakelings voorlangs gaan.
FC GRONINGEN B2 2-0 EXCELSIOR B2
1-0 Mark Westra (4.), 2-0 Teun Cools (24.)
opstelling FCG B2 Joep van de Haar, Oege Sietse van Lingen, Daniel Camara Bos, Luka Prljic, Daniel Teune, Mark Westra, Tom Boezerooy, Daniel van Kaam, Teun Cools (51.Armani Mardjoeki), Martijn van Maastrigt, Marc Vegter.
De onder-16 ploeg won gemakkelijk van de leeftijdsgenoten van Excelsior. De mannen van trainer Sander van Gessel dicteerden de wedstrijd en kwamen snel op voorsprong. Mark Westra werd vrij voor de doelman gespeeld en scoorde beheerst. Kansen waren er vervolgens voor Tom Boezerooy en Teun Cools maar het duurde tot de 24ste minuut alvorens groenwit weer kon juichen. Cools was de maker van het tweede Groningse doelpunt. De Rotterdammers stelden er nagenoeg niets tegenover. Enkel op een vrije trap moest doelman Joep van de Haar redding brengen. Na rust daalde het niveau van de wedstrijd. Desondanks kreeg FC Groningen, met name op het eind, nog talrijke kansen. Zowel Mark Westra als Teun Cools wisten het net echter niet te vinden.
FC GRONINGEN C1 2-0 ADO DEN HAAG C1
1-0 Nick Kleen (19.), 2-0 Sammy Crowther (27.)
opstelling FCG C1 Mats Roorda, Steyn Strijker, Ken Raghoebar, Alagie Jabbie, Rick Boyer, Mees Gootjes, Nick Kleen (55.Ashraf Hezam), Werner Bouma, Mark te Velde (59.Max de Jong), Sammy Crowther, Wilko van der Kooi.
In de strijd om een plek bij de top-3 pakte FC Groningen C1 drie hele belangrijke punten. Het verschil met tegenstander ADO Den Haag werd voor rust gemaakt. “In de eerste helft hebben we ook echt goed en volwassen gespeeld,” sprak trainer Hugo Alves Velame na afloop. Dankzij doelpunten van Nick Kleen en Sammy Crowther werd een 2-0 voorsprong genomen. De Groningers verzuimden echter om meer treffers te maken. Na rust kwam ook de tegenstander meer opzetten en waren beide teams dreigend voor het doel. Gescoord werd er echter niet meer. Hugo: “Gelukkig konden we achterin de nul houden. Maar complimenten voor de ploeg over hoe ze met name voor rust hebben gevoetbald.”
FC GRONINGEN D1 1-2 VITESSE D1
0-1 (4.pen.), 1-1 Nout de Groot (55.), 1-2 (57.)
opstelling FCG D1 Max Wolfs, Tijs Mulder, Yannick Hettinga, Daan Scholtens, Nout de Groot, Corvin Braun, Joel van Kaam, Tom van der Werff, Romano Postema, Jesper de Backer, Kian Slor. Wissels: Jort Stuiver, Marshelon Pourier, Jimi van Halen, Stein Barkhuis, Job van Dijk.
Op Corpus den Hoorn leden de tweedejaars D-pupillen een nipte nederlaag tegen Vitesse D1. Spannend was het wel, dit in tegenstelling tot de vorige twee duels die tegen de Arnhemmers met 1-10 (beker) en 0-7 (competitie) verloren gingen. Bizar is tevens dat de ploeg van trainer Arjen Jorritsma dit seizoen enkel verloor van Vitesse. De gasten kwamen snel aan de leiding want al na vier minuten werd de bal op de elfmeterstip gelegd. Kansen in het eerste half uur waren schaars. Vitesse raakte de paal terwijl Yannick Hettinga na een goede actie de bal recht in de handen van de doelman schoot. Na rust gebeurde voor beide doelen veel meer. Kian Slor was in de beginfase tot tweemaal toe dichtbij de gelijkmaker. Ook Vitesse bleef dreigend. Zo werd de lat geraakt en verrichtte doelman Stein Barkhuis enkele reddingen. Vlak voor tijd poeierde Nout de Groot de bal prachtig in de bovenhoek en leek een punt in het verschiet. Maar het ging toch nog mis. Uit een tegenaanval pakte Vitesse alsnog de volle buit.
BE QUICK 1887 D1 1-3 FC GRONINGEN D2
0-1 Stijn Hensema (3.), 0-2 Luciano Valente (32.), 0-3 Maurilio de Lannoy (35.), 1-3 (50.)
opstelling FCG D2 Liam Tyler, Milan Drayer, Emircan Gulge, Bastiaan Renkema, Rob Vegt, Stijn Hensema, Jamai Bont, Sietze de Klerk, Luciano Valente, Revelino Slagveer, Bjorn Meijer. Wissels: Maurilio de Lannoy, Rida Ajouaou, Jesse Glasbergen, Redzer Veenkamp, Olivier van der Tuin.
FC Groningen D2 verliet stadion de Esserberg met een mooie overwinning. “Wij begonnen goed aan de wedstrijd en speelden goed positiespel wat resulteerde in enkele kansen. Een afgeslagen voorzet kwam voor de voeten van Stijn Hensema, die met een afstandsschot de 1-0 maakte. Vervolgens kenden we een fase waarin we moeilijk druk op de bal kregen,” zei trainer Bote Talsma. In die fase creeerde ook de thuisploeg een aantal kansen. Eentje werd net voor de lijn weggehaald door Milan Drayer. Na rust speelde het spel zich vooral op de helft van de tegenstander af. De kansen volgden elkaar dan ook op. Na prima samenspel verdubbelde Luciano Valente de voorsprong. Kort daarop besliste Maurilio de Lannoy met een afstandsschot in de kruising de wedstrijd. Via een counter wist ook de Good Old nog doel te treffen. Talsma: “De afgelopen periode hebben we met name gewerkt aan ons aanvalsspel. De uitvoering is nog wat wisselvallig. Momenten van goed combinatiespel wisselen zich af met snel balverlies. Ik geniet echter van de groei die de jongens hier stap voor stap in doormaken.”