Belangrijke bezoekersinformatie voor Go Ahead-thuis

5 februari 2022

FC Groningen zal zondag na maanden zonder weer support vanaf de tribunes ervaren. Het gevoel is echter dubbel want er heerst ook teleurstelling omdat er supporters en sponsors zijn die vanwege de opgelegde beperkingen helaas niet naar binnen mogen. Het stadionbezoek zal anders zijn dan u van ons gewend bent. FC Groningen vraagt hiervoor begrip en vraagt haar supporters onderstaande informatie goed door te lezen. 

20200913FCGroningenPSV101

Eerder deze week werd bekend dat de Trots van het Noorden 1/3 van haar stadioncapaciteit mag benutten. Zowel bij de toelating tot Euroborg als in het stadion zelf geldt vanwege coronamaatregelen aangescherpte regelgeving. Zo dienen supporters in het stadion te allen tijde anderhalve meter onderlinge afstand te houden en een mondkapje te dragen. Het mondkapje mag af wanneer je op je plaats zit.
 
Tijdsloten
Supporters die een plaats hebben geclaimd, wordt verzocht tijdig naar Euroborg te komen. Zoals bekend is er vanaf dit weekend de nodige verkeershinder in en rond Groningen. Ga goed voorbereid op weg naar Euroborg, voor meer informatie zie www.groningenbereikbaar.nl. Tevens hanteert FC Groningen – net als bij eerdere wedstrijden dit seizoen waarbij toeschouwers aanwezig konden zijn – tijdsloten voor de verschillende vakken. De kans is aanwezig dat je in een ander vak zit dan gebruikelijk, dus kijk goed welk tijdslot voor jou geldt.
 
Er zijn geen uitsupporters welkom en om zoveel mogelijk FC-supporters de mogelijkheid te geven de wedstrijd te beleven vanuit het stadion is het ook mogelijk een plaats te claimen in het gastenvak. De netten die er gebruikelijk hangen zijn weggehaald om zo optimaal mogelijk zicht te hebben op het veld.
 
Seizoenkaart niet geldig
De reguliere seizoenkaart is voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles geen geldig toegangsticket. Supporters dienen in het bezit te zijn van een e-ticket, dat na het succesvol claimen van een plaats kan worden gedownload vanuit het persoonlijke FC Groningen ticketshop-account. Het e-ticket kan worden gescand vanaf de telefoon, maar FC Groningen adviseert het e-ticket uit te printen om hierdoor de doorstroom bij de ingangen te versnellen.

Check units

Coronatoegangsbewijs
Naast het e-ticket dienen alle supporters hun legitimatiebewijs bij zich te hebben en worden supporters en sponsors gecheckt op een coronatoegangsbewijs. Deze staat middels een QR-code in de CoronaCheck-app. Bezoekers krijgen een groen vinkje als ze volledig zijn gevaccineerd of een negatief testresultaat hebben via Testen voor toegang. Dit testresultaat mag maximaal 24 uur oud zijn. Testen voor toegang is weer open en kosteloos. Supporters die hiervan gebruik maken, dienen zelf een testafspraak in te plannen.
 
Supporters die een boosterprik hebben gehad, dienen deze handmatig toe te voegen in hun CoronaCheck-app. Dit gaat via het plusje rechtsboven. Vanaf aankomende dinsdag vervalt voor de mensen die langer dan 270 dagen geleden hun laatste vaccinatie hebben ontvangen, of mensen die langer dan 180 dagen een coronaherstelbewijs hebben de geldigheid van hun QR-code. Voor aankomende zondag heeft dit geen consequenties, maar de week daarop – zaterdag 12 februari 18.45 uur tegen Fortuna Sittard - kan dit wel het geval zijn. Zorg dat je altijd goed voorbereid aan de deur staat. Voor meer actuele informatie over het coronatoegangsbewijs verwijst de club door naar de website van het RIVM.
 
Polsbandje
FC Groningen voert zondag een test uit met coronacheckpunten. Op het voorplein van het stadion en op de looproute vanaf P3 naar Euroborg zijn grote units geplaatst waar mensen hun coronatoegangsbewijs kunnen laten checken. Supporters ontvangen hierna een polsbandje. Door het tonen van dat polsbandje kunnen ze bij de ingang van het stadion doorlopen. Uit deze test moet blijken of het de drukte bij de ingangen wegneemt en daarmee de doorstoom bevordert. Eenmaal binnen kan nergens worden gerookt, Euroborg is een rookvrij stadion. 

20200814GroningenPec009

Horeca
Hoewel helaas slechts 1/3 van de stadioncapaciteit kan worden benut, zijn alle horecapunten in het stadion geopend. Vanwege de minimale onderlinge afstand van anderhalve meter is het belangrijk om te zorgen voor maximale spreiding. Mocht het bij het ene horecapunt te druk zijn, loop dan door naar het volgende horecapunt. Houd altijd minimaal anderhalve meter onderlinge afstand en draag wanneer je niet op je plaats zit een mondkapje. In de vakken N/O/P wordt een test gehouden met horecabestellingen via de smartphone. De bestelling wordt online afgerekend, klaargemaakt en kan na bericht op de telefoon bij de unit worden afgehaald.
 
Stadions vol
FC Groningen realiseert zich dat bovenstaande verzoeken en maatregelen niet de gewenste wijze is waarop de club haar supporters en sponsors wil ontvangen. Echter is het op dit moment de enige mogelijkheid om wettelijk een voetbalwedstrijd te kunnen organiseren. De Trots van het Noorden pleit voor zo snel mogelijk weer volle stadions, waardoor de club alle toeschouwers een waardige FC-beleving kan bieden.

_MG_5617

Laatste nieuws