string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Belangrijk duel voor A-junioren.

Maandag 19 maart 2012 om 19:21

Twee jeugdteams spelen morgen hun wedstrijd op Corpus den Hoorn. FC Groningen/Cambuur A1 neemt het in de Nike Eredivisie op tegen FC Den Bosch A1. In de ochtenduren speelt FCG D3 bij de buren van GRC Groningen D1.

Wedstrijd van de Week: FC Groningen/Cambuur A1 v FC Den Bosch A1
Beide ploegen hopen degradatie of de nacompetitie te ontlopen en dus kunnen we spreken van een uitermate cruciaal duel op Corpus den Hoorn. Lang stond de ploeg van trainer Paul Raveneau onder de Bosschenaren maar de laatste weken is het herstel ingezet. FCG pakte tien punten uit de laatste vijf wedstrijden en staat nu op een plaats die ook volgend seizoen recht geeft op het eredivisieschap. Winst betekent een enorme stap daar naartoe maar bij verlies zal de Brabantse ploeg er weer volop in geloven. Eerder dit seizoen leverde het treffen in Den Bosch een zege op voor de thuisploeg. In Groningen stonden beide teams nog nooit tegenover elkaar.
Overige wedstrijden
FCG B1 speelt de lastige uitwedstrijd in Amsterdam tegen Zeeburgia B1. Op Corpus wonnen de B-junioren eerder dit seizoen na een 0-3 achterstand. Wint FCG en verspeelt AFC punten, dan mag het de kampioensvlag hijsen. FCG C1 gaat in Papendal op bezoek bij Vitesse/AGOVV C1. De Gelderse ploeg is de huidige nummer twee van de ranglijst. FCG D1 heeft de laatste weken de smaak der overwinningen te pakken. Ook tegen hekkensluiter SML D1 mogen drie punten worden verwacht. FCG D3 mag tegen de buren van GRC Groningen D1 proberen in de race van het kampioenschap te blijven.
Programma (thuis):
FC Groningen/Cambuur A1 – FC Den Bosch A1 (14.30 uur)
Programma (uit):
Zeeburgia B1 – FC Groningen/Cambuur B1 (12.30 uur)
Vitesse/AGOVV C1 – FC Groningen/Cambuur C1 (12.00 uur)
SML D1 – FC Groningen/Cambuur D1 (11.45 uur)
GRC Groningen D1 – FC Groningen/Cambuur D3 (10.30 uur)
De duels van FCG A1 en FCG D3 zijn LIVE te volgen via Twitter.

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard