‘Belang van komende wedstrijden is groot’

4 april 2017

In de 624ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het uitduel met AZ, kijkt hij vooruit naar de competitiewedstrijden tegen NEC-thuis en ADO Den Haag-uit en benoemt hij enkele andere actuele zaken bij de club.

“We hebben afgelopen weekend al voor de twaalfde keer dit seizoen gelijkgespeeld. De ene remise is echter de andere niet. Daar waar we in een deel van alle voorgaande puntendelingen verzuimden de winst te pakken, mochten we in het geval van de 0-0 tegen AZ spreken van een gewonnen punt. Met name doelman en aanvoerder Sergio Padt was zaterdagavond een grote sta-in-de-weg in Alkmaar. Daarnaast was het verdienstelijke Eredivisie-debuut van Ajdin Hrustic vermeldenswaardig.”
 
Winnen
“Hoewel 0-0 op zich een prima resultaat is in een uitwedstrijd tegen AZ, schieten we met al die gelijke spelen niet heel veel op. Met het oog op de ranglijst hebben we vooral baat bij overwinningen. Daarom is het van groot belang dat we tegen de komende tegenstanders wedstrijden gaan winnen. Daar is ons dan ook veel aan gelegen.”
 
“De eerste mogelijkheid hiertoe hebben we morgenavond (woensdag – red.) al als we om 19.45 uur in eigen huis aftrappen tegen NEC. Er staat namelijk een volledige midweekse competitieronde van de Eredivisie op de agenda. Voor de thuiswedstrijd tegen NEC zijn kaarten eenvoudig en snel online aan te schaffen. Zaterdagavond spelen we in competitieverband om 19.45 uur in Den Haag tegen ADO. Het belang van beide Eredivisie-duels mag duidelijk zijn.”
 
Seizoenkaarten
“Afgelopen weekeinde zijn we gestart met onze seizoenkaartenverkoop 2017/2018. Wij hebben alle huidige seizoenkaarthouders – van wie wij over het mailadres beschikken – een mailing gestuurd met informatie. Daarnaast ontvangt een deel van de seizoenkaarthouders deze week per post een brochure met informatie over de seizoenkaartenverkoop.”
 
“De prijzen voor een seizoenkaart 2017/2018 blijven op hetzelfde niveau als dit jaar. Op sommige tribunedelen wordt een seizoenkaart zelfs goedkoper. Dit past in ons nieuwe beleidsplan waarbij de supporter centraal staat en waarbij we proberen het voor de supporter zo goed, eenvoudig en voordelig mogelijk te houden.”
 
Andere rijnummers
“Wel krijgt het grootste deel van de seizoenkaarthouders met ingang van het nieuwe seizoen te maken met een nieuw rijnummer. Hierover zijn alle seizoenkaarthouders eerder al individueel per e-mail geïnformeerd. Het samenvoegen van de onderste rijen – de zogeheten Z-vakken – met de rest van de vakken op de onderste ring in het Noordlease Stadion heeft een hernummering tot gevolg. De plek en de stoel in het stadion blijft exact hetzelfde.”
 
FAN-obligatielening
“Om nog meer sfeer in het stadion te krijgen en voor een verdere aankleding van het Noordlease Stadion zijn wij gestart met een FAN-obligatielening. Bij aanschaf ervan draagt de houder van de obligatie bij aan een unieke voetbalbelevenis bij de thuiswedstrijden van FC Groningen en kan hij of zij een aantrekkelijk rendement op de investering ontvangen, die kan oplopen tot maximaal 8,5 procent.”
 
“In het nieuwe beleidsplan 2017-2020, ‘FC Groningen laat nooit meer los’, stellen wij nadrukkelijk te willen werken aan het weer ‘vol spelen van de hut’. Wij denken – gesteund door geluiden uit onze achterban – dat, naast aansprekend voetbal, een verbetering van de sfeer in en rond het Noordlease Stadion hieraan kan bijdragen.”
 
“Wij willen duizend FAN-obligaties FC Groningen uitgeven van 500 euro per stuk. FAN-obligatiehouders ontvangen een minimaal gegarandeerde rente van 2,5 procent op jaarbasis, die kan oplopen tot maximaal 8,5 procent. Dit is afhankelijk van de gemiddelde bezettingsgraad per seizoen van het Noordlease Stadion bij onze thuiswedstrijden. Club en supporters dragen hiermee samen bij aan een voller stadion en profiteren hiervan.”
 
Benefietavond
“Komende maandag, 10 april, wordt bij sponsorrelatie Noordlease in Autoborg de zevende editie gehouden van de FC Groningen benefietavond. De avond staat dit jaar in het teken van Stichting CliniClowns Nederland, dat het 25-jarig jubileum viert. CliniClowns zet zich in voor alle zieke en gehandicapte kinderen in Nederland. De presentatie van de benefietavond is opnieuw in de vertrouwde handen van Jacques d’Ancona en Carrie ten Napel.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws