string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bekijk de DOC ‘Als je maar niet zoals Hans Nijland wordt’ op YouTube.

Maandag 01 juni 2020 om 09:08

Hans Nijland begon op 1 juni 1996, vandaag exact 24 jaar geleden, bij FC Groningen als commercieel manager en groeide snel door naar de positie van algemeen directeur. Nijland leidde de club bijna 23 jaar en nam in de zomer van 2019 afscheid van de Trots van het Noorden. FC Groningen TV maakte in 2016 een documentaire over Hans Nijland met de titel ‘Als je maar niet zoals Hans Nijland wordt.’ De documentaire is terug te kijken via het YouTube-kanaal van FC Groningen TV. 

De documentaire ‘Als je maar zoals Hans Nijland wordt’ behandelt de ruim twintig jaar waarin FC Groningen onder leiding van Nijland van een technisch failliete club uitgroeide tot een vaste subtopper in de Eredivisie. Nijland was één van de kartrekkers als het gaat om de bouw van het huidige stadion van de FC en beleefde in 2015 met het winnen van de KNVB beker het grootste sportieve succes uit de clubgeschiedenis.
 
Naast de hoofdpersoon zelf komen anderen over hem aan het woord zoals Wim Entzinger, Ed Zijp, Erik Mulder, Henk Veldmate, Ron Jans, Riemer van der Velde, Michael van Praag, Arjen Robben, zijn vrouw Marieke en zijn zoon Stef. De documentaire ‘Als je maar niet zoals Hans Nijland wordt’ is terug te zien op het YouTube-kanaal van FC Groningen TV. 

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’