Bekerzeges voor B1 en C1.

Donderdag 25 augustus 2011 om 21:57

De B- en C-junioren van FC Groningen/Cambuur behaalden in het bekertoernooi allebei een overwinning. De A1 ging op Corpus den Hoorn nipt ten onder tegen Heerenveen/Emmen A1.

FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 0-1 H’VEEN/EMMEN A1
0-1 (83.)
De ploeg van trainer Paul Raveneau heeft ook de tweede poulewedstrijd in het bekertoernooi niet in winst om kunnen zetten. De ploeg creeerde legio kansen maar dolf in de slotfase alsnog het onderspit. Burak Saban kreeg al na twee minuten de eerste goede mogelijkheid voor de thuisploeg. Nadat de gasten hun eerste doelpoging naast zagen gaan was het Tigran Gazarjan die de bal na een mooie aanval over een aantal schijven net langs de paal schoot. Na ruim twintig minuten kreeg diezelfde Gazarjan misschien wel de beste kans uit de eerste helft maar vrij voor de goalie wist hij geen raad met de geboden kans. In de 25ste minuut moest Stefan van der Lei voor het eerst in actie komen. Hij tikte de bal over. In de laatste tien minuten kreeg de thisploeg nog een drietal goede mogelijkheden. Mark Diemers schoot over, Yoell van Nieff mikte via een verdediger naast en in het strafschopgebied had ook Jesse Renken het vizier niet op scherp.
Na rust daalde het niveau en waren de kansen veel schaarser. Na een kwartier kreeg H’veen de eerste kans en even later wist de Friese goalie te redden op een schot van Renken. Ook Ron Janzen kon met een afstandsschot het doel niet vinden. Beide ploegen waren in het laatste gedeelte slordig en leden veel balverlies. Nadat Van der Lei op een vrije trap nog redde was het in de 83ste minuut wel raak. Na opnieuw balverlies in de aanval waren de gasten trefzeker in de counter. In de slotminuten wist FCG niet meer voor gevaar te zorgen. De beste kansen waren nog voor H’veen dat gebruikte maakte van de geboden ruimte in de Groningse verdediging. Het bleef echter bij die ene treffer.
Een korte samenvatting van deze wedstrijd is nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
opstelling FCG Stefan van der Lei, Paulo Francisco (86.Ardavazd Gazarjan), Marnick Ottens, Hans Hateboer, Ron Janzen, Burak Saban (74.Ifeayi Gorissen), Jesse Renken, Yoell van Nieff, Tigran Gazarjan, Kevin Mennega (66.Noureddine Boutzamar), Mark Diemers.
FC ZWOLLE B1 2-3 FC GRONINGEN/CAMBUUR B1
0-1 Firosan Ademi, 1-1, 1-2 Glenn Bijl, 2-2, 2-3 Glenn Bijl (pen.)
De B-junioren wonnen ook hun tweede bekerwedstrijd. In Zwolle werd de plaatselijke FC nipt maar terecht verslagen. De gasten waren de betere ploeg en kwamen al snel op voorsprong. Uit een hoekschop belandde de bal uiteindelijk bij Firosan Ademi die de bal inkopte. Uit een prachtige goal maakte de thuisploeg wel gelijk maar FCG wist voor rust opnieuw een voorsprong te nemen. Ditmaal belandde een vrije trap van Glenn Bijl ineens in het doel. In de eerste minuten van de tweede helft hadden de Groningers het enigszins moeilijk en daarin werd ook de gelijkmaker gescoord. De winst ging echter toch mee naar Groningen. FCG kreeg een strafschop en Bijl benutte dit buitenkansje. Trainer Peter Moltmaker was gematigd tevreden over het spel van zijn ploeg. “Met name verdedigend stonden we goed en hebben we vrijwel niets weggegeven. Aanvallend misten we wat gif en was ook de eindpass niet goed verzorgd. Desondanks kregen we nog tal van goede kansen omdat we over de zijkant goed combineerden. Al met al zie ik toch een stijgende lijn en daar kunnen we dan wel tevreden mee zijn,” aldus Moltmaker.
H’VEEN/EMMEN C2 0-4 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
0-1 Rutger Etten (20.), 0-2 Gerald Postma (38.), 0-3 Peter van Son (53.), 0-4 Stan Haanstra (67.)
Op de Meerdijk in Emmen behaalden de tweedejaars C-junioren van FCG een ruime en dikverdiende zege op de C2 van Heerenveen/Emmen. Voor rust waren de gasten al veel sterker en met name op de flanken was het keer op keer dreigend. Na twintig minuten spelen rondde Rutger Etten een individuele actie doeltreffend af. Even later raakte Niels Ridderstap de paal. In de tweede 35 minuten kwam de doelpuntenmachine dan echt op gang. Na drie minuten schoot Gerald Postma de bal mooi binnen. De derde treffer kwam op naam van Peter van Son waarbij het voorbereidend werk van Ridderstap, die drie man passeerde, uitstekend was. Vlak voor tijd werd het ook nog 0-4. Na een steekbal van Etten scoorde Stan Haanstra en kon FCG in zijn eerste poulewedstrijd van het bekertoernooi drie punten bijschrijven.
AJAX C2 4-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
0-1 e.d. (2.), 1-1 (36.), 2-1 (38.), 3-1 (61.), 4-1 (70.)
In een oefenwedstrijd op sportpark De Toekomst kon de ploeg van trainer Rene Wollerich niet stuntten. Toch nam het al na twee minuten brutaal de leiding toen een verdediger van de thuisploeg de bal in eigen doel verwerkte. De druk van Ajax nam toe en doelman Jan Hoekstra moest een aantal reddingen verrichten. Nadat de eerste helft vroegtijdig werd afgesloten vanwege hevige regenval kwamen de Amsterdammers furieus uit de kleedkamer. In een mum van tijd was de achterstand omgebogen in een voorsprong en vanaf dat moment zat FCG nooit echt meer in de wedstrijd. Arthur Ymele Feudjio was nog wel dicht bij de 2-2 maar in het vervolg werden de Groningers zoek gespeeld. Uiteindelijk bleef de teller steken op 4-1. Beide teams treffen elkaar straks ook in de najaarscompetitie van de onder-14 divisie.
FC GRONINGEN/CAMBUUR 0-1 SPARTA ROTTERDAM
In Norg behaalde de ploeg van trainer Hugo knap de tweede plaats. Nadat D3-speler Lion Kalentjev de winnende treffer tegen Volendam maakte, moest de ploeg even later haar meerdere erkennen in De Graafschap. In het slotduel van de poulefase moest FCG winnen om de halvefinales te bereiken en dat lukte maar ternauwernood. Tegen Sparta Rotterdam had de ploeg het knap lastig maar vlak voor tijd maakte Daniel Teune alsnog de winnende treffer. Daardoor ging FCG samen met Sparta op doelsaldo verder. In de halvefinales werd VA FC Twente verslagen waarna Sparta de tegenstander werd in de finale. Lang leek het duel op strafschoppen uit te draaien maar in de slotminuut troffen de Rotterdammers alsnog doel waardoor zij de Martin Koeman Bokaal overhandigd kregen.