Bekerzeges D1 en C1.

Dinsdag 21 april 2009 om 21:29

C1 en D1 hebben zich geplaatst voor de halvefinales van het bekertoernooi na zeges op respectievelijk Joure en Viboa.

SC JOURE C1 0-7 FC GRONINGEN C1
—————————————————————————
In Friesland bereikte de ploeg van trainer Grafton Holband de laatste vier na een ruime overwinning op Joure C1, een ploeg die uitkomt in de Derde Divisie H en daar in de middenmoot bivakkeert. Bij rust was de stand 3-0 via onder andere twee doelpunten van Bryan Inge. In de tweede 35 minuten maakten de tweedejaars C-junioren nog eens vier doelpunten, waarbij Ifeayi Gorissen de laatste twee voor zijn rekening nam. Wie FC Groningen C1 in de halvefinales treft is nog niet bekend.
Scoreverloop: 0-1 Bryan Inge (2.), 0-2 Mark Wollinga (6.), 0-3 Bryan Inge (17.), 0-4 Kevin Mennega (37.), 0-5 Rick Buma (48.), 0-6 Ifeayi Gorissen (52.), 0-7 Ifeayi Gorissen (67.)

De C1 speelde zonder aanvoerder Tigran Gazarjan die deze week tweemaal met Oranje onder-15 tegen Ierland speelt. Hij speelde twintig minuten in de met 2-1 gewonnen wedstrijd op dinsdag 21 april. In de wedstrijd van donderdag speelde hij de volledige 70 minuten en won Nederland met 3-1.
VIBOA D1 0-6 FC GRONINGEN D1
De tweedejaars D-pupillen van FC Groningen hebben zich, als derde team binnen de jeugdopleiding, geplaatst voor de halvefinales van het bekertoernooi. In de zevende bekerwedstrijd van dit seizoen werd Viboa D1 met ruime cijfers verslagen. Jonah van der Werf maakte in Winsum twee van de zes doelpunten. Daarnaast wisten ook Jim de Leeuw, Ahmed Nadyisaba, Youri Schuur en Richairo Zivkovic te scoren. De ploeg van trainer Hugo maakt derhalve nog steeds kans op de dubbel. Welke ploeg de tegenstander wordt in de halvefinales is nog niet bekend.
FC Groningen A1 speelt op zaterdag 9 mei in en tegen Volendam de halvefinale om de Nike Jeugd Cup. B1, C2 en D2 zijn reeds uitgeschakeld.