string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bekerwinnaar zonder internationals in oefenduel met Pelikaan S.

Woensdag 02 september 2015 om 09:50

FC Groningen speelt vanavond, woensdag 2 september, om 19.30 uur in Oostwold een oefenwedstrijd tegen Pelikaan S. Trainer Erwin van de Looi kan bij het duel niet beschikken over de vier internationals Hans Hateboer, Mimoun Mahi, Simon Tibbling en Albert Rusnak. De wedstrijd staat in het teken van afscheid nemend maatschappelijk partner Make-A-Wish Nederland.

Naast genoemd viertal is selectiespeler Abel Tamata nog niet wedstrijdfit. Ook Desevio Payne is nog niet inzetbaar. Beiden stonden gisteren (dinsdag – red.) al wel weer met de groep op het trainingsveld op Sportpark Corpus den Hoorn. Van de Looi vult zijn wedstrijdselectie aan met de Beloften-spelers Glenn Bijl, Kasper Oldenburger en Keziah Veendorp. Hateboer en Mahi zijn geselecteerd voor Jong Oranje. Tibbling is opgeroepen voor Jong Zweden en Albert Rusnak meldt zich voor wedstrijden van Jong Slowakije.
Uitgangspunten
Van de Looi geeft aan wat de uitgangspunten zijn voor het oefenduel met Pelikaan S. “We willen er een leuke wedstrijd van maken voor het publiek. Bijna alle spelers zullen ook in actie komen en de meesten zullen 45 of negentig minuten spelen. Voor sommige spelers is het belangrijk om wedstrijdritme op te doen en dan denk ik aan jongens als Larsen, Lindgren, Bacuna, Hoesen en Maduro.”
Make-A-Wish Nederland
De oefenwedstrijd staat in het teken van Make-A-Wish Nederland. Onlangs maakten FC Groningen en de stichting bekend dat de bijna vijf jaar lange samenwerking wordt beëindigd. Het aflopende contract tussen beide partijen wordt niet verlengd. Sinds september 2010 heeft FC Groningen zich op verschillende manieren ingezet om de liefste wens te vervullen van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.
De oefenwedstrijd tussen FC Groningen en Pelikaan S is één van de laatste gezamenlijke projecten.
Achterzijde wedstrijdshirt
Make-A-Wish is actief in verschillende landen en daarom zal – als symbolische afsluiting van het partnership – de bekerwinnaar tijdens de Europese wedstrijden in de groepsfase van de Europa League met een uiting van Make-A-Wish op de achterzijde van het wedstrijdshirt spelen.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard