Bekerverlies A1; zesde plaats C3.

Vrijdag 20 augustus 2010 om 09:48

In de strijd om de Nike Cup leed FC Groningen/Cambuur A1 een nederlaag bij Heerenveen/Emmen A1. C3 eindigde op het toernooi van Norg op een zesde plaats terwijl D1 zich in Nieuwegein plaatste bij de laatste acht in de United Jeugd Cup.

H’VEEN/EMMEN A1 4-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
In de strijd om de Nike Cup kende het vlaggenschip van de RVO een valse start. Op Skoatterwald werd in een zwakke wedstrijd met 4-2 (2-0) verloren van Heerenveen/Emmen. In de beginfase leek de ploeg van trainer Paul Raveneau al snel het initiatief te pakken maar daar kwam abrupt een einde aan. Het duel was koud vijf minuten onderweg toen doelman Renze Fij de bal onnodig aan een tegenstander verspeelde en de Friezen zo in een leeg doel de openingstreffer konden scoorden. In het vervolg kwam FCG nooit echt los van de tegenstander dat met name op het middenveld veel lichte overtredingen maakte. Daardoor werd het ook allerminst een boeiend duel. In de 24ste minuut werd de Friese voorsprong verdubbeld na een nieuwe onoplettendheid in de verdediging. Voor rust waren enkel Yoell van Nieff (vrije trap) en Sicco Brouwer (hard schot in de zestien) dichtbij een treffer maar doelman Jasper van Gelderen redde telkens bekwaam.
Na een kwartier in de tweede helft werd de spanning teruggebracht. Henk Bos kopte de bal over de doelman maar werd daarbij ook fors geraakt. De arbiter legde de bal buiten het strafschopgebied. De daaruit volgende vrije trap werd door specialist Yoell van Nieff benut: 2-1. In de volgende tien minuten werd de wedstrijd volkomen onnodig uit handen gegeven. Uit twee standaardsituaties maakte de thuisploeg evenveel doelpunten en telkens zag de verdediging er niet goed uit. De wedstrijd was gespeeld en twaalf minuten voor tijd wist invaller Arjan Akkerman uit een hoekschop nog raak te schieten. De eerste poulewedstrijd is derhalve op een teleurstelling uitgelopen. In de poule treft FCG later dit seizoen nog FC Volendam A1 en Ajax A2.
De doelpunten van FC Groningen/Cambuur A1 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com.fcjeugd).
Aanstaande woensdag is de eerste competitiewedstrijd. Het duel van FC Groningen/Cambuur A1 tegen ADO Den Haag A1 begint om 18.30 uur en wordt gespeeld op Corpus den Hoorn.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 ZESDE IN NORG
De eerstejaars C-junioren van FC Groningen/Cambuur zijn op het jaarlijkse onder-14 toernooi in Norg op een zesde plaats geeindigd. Nadat de ploeg van trainer Erik Muntendam vier punten uit de eerste twee duels wist te pakken, leek de ploeg op weg naar de halvefinales. Een nederlaag in de laatste groepswedstrijd tegen Willem II/RKC verhinderde dat echter. Uiteindelijk werd de FCG zesde na winst op VA FC Twente en verlies tegen FC Utrecht. De Piet Fransen Bokaal werd gewonnen door Willem II/RKC dat in de finale Vitesse/AGOVV met 2-0 klopte.
1 – VITESSE/AGOVV C2
1 – FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 (Ben Tiemersma)
1 – FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 (Juhnino Bacuna)
0 – EXCELSIOR C2
2 – WILLEM II/RKC C2
1 – FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 (Rutger Etten)
0 – VA FC TWENTE C2
1 – FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 (Stan Haanstra)
1 – FC UTRECHT C2
0 – FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 KWARTFINALIST IN NIEUWEGEIN
Op de sterk bezette United Jeugd Cup heeft FC Groningen/Cambuur D1 zich verzekerd van een plaats bij de laatste acht. De ploeg van trainer Hugo startte in de poule met een 1-0 zege op het Engelse Bolton Wanderers. Jasper Kingma maakte de enige treffer. In de tweede wedstrijd werd met 0-2 van Werder Bremen verloren. De Duitsers revancheerden zich zo van de smadelijke 2-7 nederlaag in de openingswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De derde groepswedstrijd werd door FCG met 2-1 gewonnen van Sparta Rotterdam. Mathijs Elderman maakte de 1-0 waarna Delano Goeree bij een gelijke stand de FCG in de kwartfinales schoot.
Morgen zijn er de gehele dag updates van de laatste dag van de United Jeugd Cup. FC Groningen/Cambuur D1 treft om 10.25 uur FC Utrecht D1.
OEFENWEDSTRIJDEN B1 EN C1
Een week voor de start van de competitie oefende FC Groningen/Cambuur A1 in Volendam tegen de plaatselijke FC. Na een brilstand bij rust tikte Firosan Ademi de 1-0 voorsprong voor de ploeg van trainer Peter Moltmaker binnen. Vlak voor tijd maakte de thuisploeg gelijk. FC Groningen/Cambuur C1 kwam in Hoogezand in actie tegen FVV B1. De tweedejaars C-junioren wonnen eenvoudig met 5-0 dankzij treffers van Kasper Oldenburger (2), Richairo Zivkovic (2) en Gijs Jasper.