Bekertoernooi ten einde, de FC verliest van Utrecht

19 december 2019

Het bekeravontuur is voor FC Groningen ten einde. De Trots van het Noorden verloor in het Hitachi Capital Mobility Stadion van FC Utrecht, 0-1. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door invaller Issah Abass.

asoro

FC Groningen was in de eerste helft meer op de helft van de tegenstander te vinden dan andersom. Toch kreeg FC Utrecht na vijf minuten spelen een grote kans toen Gyrano Kerk werd weggestoken vlak voor het doel van de Groningers. Doelman Sergio Padt lette echter goed op en bracht redding.
 
De thuisploeg werd voor rust gevaarlijk via een afstandschot van Ajdin Hrustic en spits Kaj Sierhuis werd twee keer voor het doel gevonden door Mo El Hankouri. Zowel het schot als de kopbal van de aanvaller, die twee keer goed voor zijn directe tegenstander kwam, gingen naast het doel. Daardoor bleef het 0-0 bij rust.
 
Net als voor rust kregen de bezoekers ook na de pauze de eerste grote kans. Sander van de Streek schoot vrij voor het doel naast. El Hankouri zorgde voor het eerste gevaar in de tweede helft aan de kant van de thuisploeg, maar kon een voorzet van Deyovaisio Zeefuik niet doeltreffend afronden. Net als anderhalve week geleden, toen beide ploegen elkaar ook troffen, brak een invaller de ban voor de bezoekers. Issah Abass maakte halverwege de tweede helft 0-1 door een lage voorzet in het doel te lopen.

FC Groningen kreeg in de slotfase van de wedstrijd nog twee grote kansen om gelijk te maken via El Hankouri en invaller Romano Postema, maar beide keren stond keeper Maarten Paes in de weg. Ook in de vier extra minuten lukte het niet om te scoren, waardoor het bekertoernooi eindigde en FC Utrecht verder bekert.
 
Aankomende zondag speelt de FC de laatste thuiswedstrijd van 2019. FC Emmen is om 14.30 uur te gast in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Kaarten zijn online te koop via onderstaande banner, in de FanCorner aan de Boumaboulevard, of via de FC Primera’s in de regio. 

Nieuwsbrief-button-oranje-bestel-nu-kaarten

Laatste nieuws