Bekertoernooi begint woensdag tegen Helmond Sport

26 oktober 2021

FC Groningen begint morgenavond, woensdag 27 oktober, aan de strijd om de TOTO KNVB Beker. Voor de Trots van het Noorden is het de eerste ronde van het hoofdtoernooi. Daarin stuit de ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs op Helmond Sport, de nummer 16 van de Keuken Kampioen Divisie. De aftrap in Euroborg is om 21.00 uur. De bekerwedstrijd staat in het teken van het eren van ziekenhuispersoneel, als dank voor de verleende zorg tijdens de coronapandemie. 

Maar liefst zo’n 3.600 medewerkers uit één van de noordelijke ziekenhuizen maken woensdagavond gebruik van de uitnodiging van FC Groningen om in Euroborg aanwezig te zijn. Het gaat om personeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), het Martini Ziekenhuis (Groningen), het Ommelander Ziekenhuis Noord-Oost Groningen in Scheemda en het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen.

Goed gevoel
Ondertussen maakt de eerste selectie zich op voor het bekeravontuur. Na de 2-0 winst op AZ van afgelopen zondag is het gevoel van de Groningse manschappen uiteraard goed. Lang nagenieten van de eerste thuisoverwinning van dit seizoen zit er echter niet in, want de focus moet direct worden gericht op de bekerwedstrijd tegen Helmond Sport.
Zoals het voorafgaand aan de laatste afsluitende training voor het bekerduel lijkt, kan Buijs beschikken over een nagenoeg volledige selectie. Naast de langer afwezige Radinio Balker ontbreekt naar verwachting alleen Mike te Wierik vanwege een blessure.

Wessel Dammers, die zondag nog met een lelijke hoofdwond van het veld in Euroborg stapte, lijkt voldoende hersteld om inzetbaar te zijn tegen Helmond Sport. “We moeten nog even goed beoordelen of dit verstandig is. De medische staf zal ons hierin ook adviseren. Daarnaast kan het zijn dat we op enkele posities een wisseling aanbrengen, omdat we ook goed moeten kijken naar de belastbaarheid van spelers als de wedstrijden elkaar zo snel achter elkaar opvolgen”, laat Buijs weten.

Voorbeschouwing
Bekijk de voorbeschouwing van Danny Buijs op het bekertreffen met Helmond Sport. De aftrap woensdagavond in Euroborg is om 21.00 uur. De arbitrage staat onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf.

Laatste nieuws