Bekersuccessen in Hoogeveen.

Zaterdag 05 juni 2010 om 20:02

C1 en D1 hebben met succes de beker geprolongeerd. Moest vorig seizoen SC Cambuur er in beide finaleduels aan geloven, dit jaar waren de teams van de RVO FC Groningen te sterk voor Heerenveen/Emmen.

HZVV uit Hoogeveen mocht dit jaar de finaledag bij de jeugd in District Noord organiseren. Zo werden de schoolvoetbalfinales gehouden en waren er in de diverse leeftijdscategorieen de finales van de districtsbeker. Daarnaast was er aandacht voor straatvoetbal en was er een toernooi voor spelers met een beperking. In de districtsfinales stonden opnieuw de teams van C1 en D1 van de RVO Groningen. En op deze zonovergoten en warme dag was er dubbel succes voor de Trots van het Noorden.
RVO FC Groningen D1 trof in de ochtend Heerenveen/Emmen D1 als opponent. Vanaf het begin was er sprake van eenrichtingsverkeer op het doel van de Friezen. De ploeg van trainer Hugo speelde verzorgder voetbal en was ook scherper in de duels. De eerste de beste kans was dan ook meteen raak. Stan Haanstra passeerde de doelman en schoot de bal al na twee minuten in een leeg doel. Na ruim een kwartier spelen stond de topscorer ook aan de basis van de tweede treffer en was het uiteindelijk Gerald Postma die van dichtbij hard in de kruising raak wist te schieten. Bij rust had de voorsprong hoger kunnen oplopen maar vaak was de aanvalslinie net iets te onnauwkeurig in de afwerking. Na rust begonnen de D-pupillen met wat vers bloed in het elftal. Heerenveen/Emmen kreeg tot tweemaal toe een vrije trap net buiten de zestienmeter maar wist daar niets uit te halen. De 3-0 van Justin Slor in de 42ste minuut was de genadeklap voor de tegenstander. In de laatste tien minuten denderde RVO FC Groningen keer op keer door de Friese verdediging en kreeg het kans na kans. Dankzij doelpunten van Stan Haanstra (52.), Sjoert Giezen (54.) en opnieuw Haanstra (59.) werd Heerenveen/Emmen op een grote nederlaag getrakteerd. Na afloop dolle vreugde bij staf en vooral de spelers die even later de beker overhandigd kregen.
Dankzij deze overwinning kon de dag al eigenlijk niet meer stuk. Veel medewerkers binnen de RVO Groningen waren in Hoogeveen aanwezig om de D1 en later de C1 aan te moedigen. En niet alleen onze teams werden bekeken. Tussendoor werd bijvoorbeeld de wedstrijd tussen Be Quick E1 en ONR Roden E1 aanschouwt. Ofwel spelers die volgend seizoen voor RVO Groningen/Cambuur D3 zullen uitkomen. Ook hier werd met belangstelling naar gekeken en het zegt eens te meer iets over de hoge betrokkenheid van iedereen die werkzaam is binnen de RVO Groningen.
RVO FC Groningen C1 kon de kroon op deze prachtige voetbaldag zetten en deed dat! Het duel begon wat later omdat het oorspronkelijke veld waarop gespeeld moest worden werd afgekeurd door de arbiter. Daardoor moesten de teams uitwijken naar een kunstgrasveld van de vv Hoogeveen, enkele honderden meters verderop. Het duel begon rommelig en eigenlijk waren beide ploegen niet bij machte op grote kansen te creeeren. Firosan Ademi was een paar keer dichtbij en aan de andere kant werd doelman Wieger Sietsma een aantal malen licht op de proef gesteld. Cruciaal was de uitsluiting van een speler van Heerenveen/Emmen na vermeend natrappen. Na rust domineerde de ploeg van trainer Grafton Holband wel en kreeg het ook een aantal mogelijkheden. Een kwartier na rust was het Glenn Bijl die een lange pass goed controleerde en van dichtbij beheerst scoorde. Hierna was de Friese opponent niet bij machte om in de warmte en met een man en minder het duel te laten kantelen. Bij voorzetten was het wel telkens opletten geblazen maar echt gevaar werd niet gecreeerd. Na zeventig minuten konden de handen bij RVO FC Groningen C1 dan ook de lucht in en werd de beker met succes geprolongeerd.
Scorebord:
0 – HEERENVEEN/EMMEN D1
6 – RVO FC GRONINGEN D1 (Haanstra 3, Postma, Giezen, Slor)
0 – HEERENVEEN/EMMEN C1
1 – RVO FC GRONINGEN C1 (Bijl)
Bekijk NU de video’s op het YouTube Kanaal van FC Groningen met daarop: de prijsuitreikingen, de feestvreugde, Glenn Bijl’s winnende treffer en enkele doelpunten uit het duel van D1 (http://www.youtube.com/fcjeugd)