string(9) "claudebot"

Bekerduel te volgen via Eredivisie Live.

Dinsdag 27 oktober 2009 om 15:51

In de 253ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de verloren competitiewedstrijd tegen FC Twente, kijkt hij vooruit naar het bekerduel met Vitesse en wijst hij op de Promotiedagen Noord Nederland van volgende week.

“We hebben afgelopen zondag in Enschede een uitermate teleurstellende wedstrijd gespeeld tegen FC Twente. Bij iedereen – spelers, staf, medewerkers, sponsors en supporters – was de teleurstelling over de kansloze 4-0 nederlaag dan ook groot. Begrijpelijk. We moeten nu met elkaar werken aan herstel. Gelukkig krijgen we morgenavond (woensdag – red.) al de mogelijkheid op revanche en eerherstel als we de belangrijke bekerwedstrijd tegen Vitesse spelen.”

Grote schare
“In Arnhem worden we door een grote schare supporters gesteund en dat is in deze lastige fase waarin we zitten een prettige gedachte. Het betekent een extra stimulans voor het team. Voor diegene die niet in de mogelijkheid zijn de ploeg achterna te reizen, is het bekerduel rechtstreeks te volgen via Eredivisie Live. De wedstrijd in het Gelredome begint om 20.00 uur. De bekerloting voor de volgende ronde is donderdagavond live te zien op RTL7, rond de klok van 23.00 uur.”

“Het is een drukke week, want zaterdag volgt ook al weer een nieuwe competitieronde. Dan treden we vanaf 20.45 uur thuis in Euroborg aan tegen regerend landskampioen AZ. Voor deze avondwedstrijd zijn nog kaarten beschikbaar voor de vakken OO en PP, in het zogenaamde flexibele gastenvak.”

Supportersverenging
“Gisteravond (maandag – red.) was de Algemene Ledenvergadering van de Supportersvereniging FC Groningen met aansluitend een forum. Naast ondergetekende waren technisch manager Henk Veldmate, trainer Ron Jans en aanvoerder Koen van de Laak aanwezig om vragen van de leden te beantwoorden. Uiteraard ging de meeste zorg en aandacht uit naar de huidige sportieve prestaties. Hierover is op een zinvolle wijze gediscussieerd en het is goed om juist in een mindere periode interactie te hebben tussen supporters en club.”

Diverse activiteiten
“Deze week zijn er opnieuw diverse activiteiten. Donderdagavond verzorgt ondergetekende de opening van een bijeenkomst van het Huis voor de Sport. In het Noorderpoortcollege vindt het Sportcongres 2009 plaats met als thema ‘De sportvereniging vol energie’ over duurzaamheid.”

“Vrijdagmiddag is de traditionele maandelijkse borrel in de Hattrick’s Pub voor leden van de Hattrick’s Club en ABN AMRO Businesscorner. Tijdens deze bijeenkomst zal een presentatie worden gegeven over Het Glazen Huis, een groot landelijk en succesvol project van Radio 3FM waarbij geld wordt ingezameld voor een goed doel. Het Glazen Huis staat dit jaar in de dagen voor kerstmis op de Grote Markt in Groningen.”

Organisatiebureau FC Groningen
“Mede hierdoor moest een ander evenement wijken, namelijk de traditionele ijsbaan. Organisatiebureau FC Groningen is hierop ingesprongen en gaat in samenwerking met vergunninghouder Stichting Groningen Sfeerstad een ijsbaan realiseren op de Ossenmarkt, onder de nieuwe naam ‘Winterstad Groningen’. Een prachtig initiatief, want de ijsbaan dreigde dit jaar te ontbreken in Groningen en mede door de inspanningen van ons organisatiebureau kunnen we deze traditie nu toch voortzetten.”

Promotiedagen
“Volgende week dinsdag en woensdag zijn de Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord Nederland in Martiniplaza. Ook FC Groningen zal hier met een stand vertegenwoordigd zijn. Tijdens deze twee dagen zal onze volledige commerciële afdeling en de directie aanwezig zijn om bestaande relaties te ontvangen en zullen we uiteraard de gelegenheid benutten om nieuwe contacten aan te boren en te ontmoeten.”

“FC Groningen Media is uitgebreid met een dependance in Hoogezand. Onder leiding van manager Bob Sikkenk zijn twee nieuwe medewerkers daar gestart met het doel om de huidige oplage van 130.000 exemplaren van het FC Groningen Journaal te vergroten met een aantal extra edities. In deze tijden een bijzondere stap. Overigens verschijnt komend weekeinde de tweede uitgave van dit seizoen van het FC Groningen Journaal.”

FC Groningen Junior Club
“De FC Groningen Junior Club heeft een geslaagde herfstvakantie achter de rug. Op maandag begon de vakantie goed met een bezoek aan de bioscoop. Op woensdag kwamen er maar liefst tweehonderd kinderen naar het stadion voor de jaarlijkse handtekeningenmiddag. Tegelijkertijd werd er in de topsporthal van het Alfa-college een voetbalclinic gegeven. Op donderdag stonden de deuren van het stadion open en kwamen er 130 kinderen en familieleden langs voor een rondleiding achter de schermen in Euroborg.”

“Op vrijdag werd de week afgesloten met een echte Meet and Greet met Groby en de spelers van FC Groningen. Eerder dit jaar was er een kleurwedstrijd uitgeschreven onder de Junior Club leden en de winnaars mochten samen met een vriendje of vriendinnetje meedoen aan deze speciale activiteit. Op dit moment wordt er druk gewerkt aan de activiteiten in de kerstvakantie. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Junior Club.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’