string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bekerduel live op Eredivisie Live én Veronica.

Dinsdag 25 januari 2011 om 14:35

In de 315de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de herstart van de competitie, gaat hij in op de belangstelling voor Tim Matavz, meldt hij een boete van de KNVB en kijkt hij vooruit naar de belangrijke duels met FC Utrecht en sc Heerenveen.

“Het is jammer dat we afgelopen zondag niet minimaal een gelijkspel uit het vuur hebben weten te slepen in de topper tegen FC Twente. Ondanks de eerste thuisnederlaag van dit seizoen was er na afloop een mooi ovationeel applaus, waarmee onze trouwe aanhang liet blijken dat het een ploeg aan het werk had gezien, die er alles aan deed een goed resultaat te halen. We kunnen ons direct weer opmaken voor opnieuw een belangrijke wedstrijd. Morgenavond (woensdag – red.) wacht immers de kwartfinalewedstrijd in de strijd om de KNVB Beker tegen FC Utrecht.”
Live
“Dit bekerduel wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard en begint om 20.45 uur. FC Utrecht – FC Groningen wordt zowel op Eredivisie Live als Veronica live uitgezonden. De loting voor de halve finales, donderdagavond na de kwartfinalewedstrijd Ajax – NAC Breda,  is eveneens live te zien op beide zenders. Dit zal rond de klok van 23.30 uur zijn, zo is de verwachting.”
“En dan wacht zondagmiddag om 14.30 uur ook al weer de derby met sc Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion. Opnieuw een spannend affiche. Voorafgaand aan de derby is een proteststoet van de supporters, volledig ondersteund door de directie van FC Groningen, waarmee we duidelijk willen maken het oneens te zijn met de beperkende maatregelen die rondom uitwedstrijden worden opgelegd. Samen met de voorzitter van de Supportersvereniging, John Schurer, zal ondergetekende het startschot geven voor deze demonstratieve optocht.”
FC Groningen Junior Club
“In Euroborg zullen ‘s middags vanaf 13.00 uur ongeveer veertig leden van de Green White Bengels zich melden om de derby op een groot scherm te bekijken in de Hattrick’s Pub. Natuurlijk mag iedereen een vriend of vriendin meenemen. De toegang voor, vooraf opgegeven, leden en een vriend of vriendin is gratis. Je kunt je nog steeds opgeven via de website van de Junior Club, er is nog een beperkt aantal plaatsen vrij.”
Transfermarkt
“Het blijft deze week spannend op de transfermarkt. Afgelopen zondag zaten er wederom tal van vertegenwoordigers van buitenlandse clubs op de tribune in Euroborg. We hebben al concrete belangstelling gehad voor Andreas Granqvist, zoals vorige week reeds gemeld. Intussen hebben ook twee andere clubs concreet een bod uitgebracht op Tim Matavz. Tot op heden zijn we hierop niet ingegaan en hebben we de biedingen dus terzijde geschoven. De namen van de clubs die het betreft, kunnen we niet noemen. Dat heeft twee belangrijke redenen: dat is op uitdrukkelijk verzoek van de betrokken clubs en we willen onze onderhandelingspositie niet negatief beïnvloeden, je zegt namelijk al snel te veel.”
“FC Groningen verkeert in de prettige (financiële) situatie dat we niet elk bod hoeven te accepteren, maar als er een bieding komt waar je geen ‘nee’ meer tegen kunt zeggen, dan is het – zeker in de huidige tijd – bedrijfsmatig niet te verantwoorden daarop niet in te gaan. Het zal dus de komende periode tot het einde van het transferwindow op 1 februari onrustig blijven. We zullen moeten afwachten hoe zich dit verder zal gaan ontwikkelen.”
Vervelend
“We hebben ook vervelend nieuws. De KNVB heeft ons een schikkingsvoorstel gedaan van 10.000 euro vanwege spreekkoren tijdens de competitiewedstrijd FC Groningen – AZ. We willen hierover twee dingen zeggen: we zullen bij de KNVB aangeven dat dit buiten proportioneel is, nog afgezien van de vraag of het terecht is of niet. Een dergelijke geldboete dient op geen enkele wijze het betaalde voetbal. Voor dat geld moeten wij vier extra businessseats verkopen of tal van seizoenkaarten! Het schikkingsvoorstel ligt momenteel bij onze juristen en daarna zullen we beslissen of we dit accepteren of niet.”
“Aan de andere kant willen wij een ieder met klem oproepen zich toch echt te onthouden van welke negatieve uitlating dan ook. Als supporter wil je toch niet dat de club geld moet uitgeven aan boetes voor wangedrag?! Na een geldboete dreigt een voorwaardelijke schorsing van het spelen van een wedstrijd zonder publiek en een stap verder zelfs nog erger: een thuiswedstrijd zonder publiek. Daar moet je toch niet aan denken… We moeten er met elkaar voor zorgen dat we niet in een dergelijke positie terecht komen. Dat schaadt de club enorm.”
Klankbordgroep
“Gisteravond (maandag – red.) is de Klankbordgroep samen gekomen in Euroborg. Het was wederom een nuttige bijeenkomst, waarin tal van zaken zijn besproken. Het verslag van de bijeenkomst zal zo snel mogelijk op deze website worden geplaatst. Eén ding willen we er alvast uitlichten: we gaan door met de verdere aankleding van het stadion en de financiële middelen hiervoor komen uit de opbrengst van de actie Mien Plek. In het trappenhuis achter de Noordtribune is bijvoorbeeld al graffiti aangebracht, maar we willen nog meer doen.”
“Vanavond (dinsdag – red.) zal ondergetekende in Roden een lezing verzorgen voor de Zakenkring Roden.”
Hoge score
“De Audit van Certificering heeft voor de jeugdopleiding van FC Groningen sinds de invoering hiervan in 2001, de hoogste score ooit opgeleverd. Het certificaat is een kwaliteitskeurmerk, dat de kwaliteit meet op 83 aandachtspunten. Elke drie jaar dient de Regionale Opleiding getoetst te worden door een onafhankelijke commissie. De behaalde score van 5.363 punten – op een totaal van maximaal 6.700 – is een compliment aan alle betrokkenen, met een belangrijke bijdrage van met name vrijwilliger Wim Sprik en stagiair Timon Moolenaar, die het gehele proces hebben begeleid.”
Genomineerd
“Een andere beloning werd niet in de wacht gesleept. De jeugdopleiding van FC Groningen organiseert jaarlijks samen met v.v. Gomos toernooien voor de groepen Onder-14 en Onder-13. Nederlandse clubs strijden dan om de Piet Fransen- en Martin Koeman-bokaal op de voetbalvelden in Norg. Hiervoor was de jeugdopleiding andermaal genomineerd voor één van de sportprijzen van gemeente Noordenveld, maar tijdens het Sportgala Noordenveld in Roden viel de keuze op het NRT REO-tennistoernooi, waarmee wij die organisatie feliciteren.”
“Tot slot willen we  nog even extra de aandacht vestigen op de prestaties van Jong FC Groningen. Na de 5-1 overwinning bij Jong Vitesse/AGOVV van gisteravond (maandag –red.) staat de ploeg van trainer Dick Lukkien op een stevige tweede plaats in de Beloften Eredivisie. Op maandag 21 februari staat de topper tegen koploper Jong PSV op het programma en dit topduel wordt gespeeld in Euroborg. Een mooie gelegenheid om onze beloften aan het werk te zien in ons stadion. Zij verdienen een grote publieke belangstelling. Klik op onderstaande link voor meer informatie, onder meer over de kaartverkoop.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’