Bekerduel FC Groningen uit programma

18 november 2020

De bekerwedstrijd van FC Groningen tegen TEC in Tiel is uit het wedstrijdprogramma gehaald. Het bekerduel, dat eerder al werd verplaatst, zou op woensdag 2 december worden afgewerkt. Door de coronamaatregelen van de overheid mogen amateurclubs tot in elk geval half december niet voetballen, wat eerder uitkomen tegen de betaald voetbalclubs in het bekertoernooi onmogelijk maakt.

Het verder doorschuiven van de eerste en tweede bekerronde naar de tweede competitiehelft is volgens de KNVB niet mogelijk door de krappe speeldagenkalender van het betaald voetbal. Om het bekertoernooi dit seizoen uit te kunnen spelen, is het volgens de voetbalbond noodzakelijk om alleen met de profclubs door te gaan. De 26 amateurclubs die nog in het bekertoernooi zaten, ontvangen een financiële vergoeding en worden toegelaten tot het toernooi om de TOTO KNVB Beker van het seizoen 2020/2021.

Gevolgen
Het niet langer deelnemen van amateurclubs aan het toernooi om de TOTO KNVB Beker heeft gevolgen voor de rest van het toernooi. In de loting voor de tweede ronde van het bekertoernooi worden de volgende betaald voetbalclubs meegenomen:
-             De elf winnaars van de betaald voetbalclubs die in oktober onderling tegen elkaar hebben gespeeld;
-             De acht betaald voetbalclubs die de wedstrijd tegen amateurverenigingen niet hoeven te spelen en automatisch doorgaan naar de tweede ronde, hetgeen op FC Groningen van toepassing is;
-             De vier betaald voetbalclubs die uitkomen in de groepsfase van de Champions League en de Europa League.

Bekerroute
Om in de achtste finales van het toernooi om de TOTO KNVB Beker op het vereiste aantal van zestien clubs uit te komen, zullen er in de tweede ronde zeven wedstrijden worden gespeeld (door veertien betaald voetbalclubs). De negen profclubs die na de loting overblijven, krijgen een vrijstelling voor de achtste finales. De loting vindt aanstaande zaterdag plaats (21 november) in het programma De Eretribune op FOX Sports.

De tweede ronde van het toernooi om de TOTO KNVB Beker staat gepland op dinsdag 15, woensdag 16 en donderdag 17 december. De achtste finales staan gepland voor dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 januari 2021.

KNVB beker bij veld
Gasterra

Laatste nieuws