string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bekerdroom Beloften spat uiteen.

Maandag 20 februari 2012 om 20:55

Jong FC Groningen heeft maandagavond in Amsterdam met 2-0 verloren van Jong Ajax in de halve finales van het KNVB-bekertoernooi voor Beloften. Het was voor het eerst sinds de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen dat de ploeg van trainer Dick Lukkien niet tot scoren kwam.

In de achtste finales van het bekertoernooi had Jong FC Groningen na strafschoppen afgerekend met Jong De Graafschap na een 2-2 eindstand. In de kwartfinales was Jong VVV-Venlo aan de kant gezet met 4-0. In de halve finales kon de ploeg niet het niveau aan de dag leggen dat de afgelopen maanden leidde tot een tweede plek op de ranglijst.
De ploeg moest het doen zonder de inbreng van vaste krachten als aanvoerder en topscorer Tim Keurntjes en spits Suk Hyun-Jun. Beiden hadden gisteren in Euroborg een aandeel in de 3-0 zege van het eerste elftal op PSV. Suk was als toeschouwer aanwezig op Sportpark De Toekomst, net als zijn teamgenoot Johan Kappelhof. Beiden speelden vorig seizoen nog voor Jong Ajax.
Bij de ploeg van trainer Dick Lukkien stonden vanuit de A-selectie dispensatiespelers Emil Johansson, Tim Sparv en Thomas Enevoldsen aan de aftrap, net als Matias Jones. Naast B-kernspelers Renze Fij, Luis Pedro (die gisteren zijn debuut bij de eerste selectie maakte), reserve-aanvoerder Nick Bakker (die gisteren debuteerde in het eerste elftal), Henk Bos en Hilal Ben-Moussa, werd de basis gevormd door Alim Öztürk en Sicco Bouwer van SC Cambuur. Door een inhaalwedstrijd van SC Veendam kon Lukkien niet beschikken over bijvoorbeeld Petrit Hoxhaj. Panagiotis Rampavilas kon door de afgelasting van SC Veendam wel op de bank plaatsnemen. Daar zaten naar Atilay Batbay vier A1-spelers: Stefan van der Lei, Yoëll van Nieff, Jesse Renken en Mark Diemers.
In de eerste helft kwam Ajax na twintig minuten op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Yener Arica die een voorzet van Jody Lukoki vanaf de linkerkant binnen werkte. Thomas Enevoldsen kreeg aan de overzijde even later een vrije trap en mikte die op de hoofdstedelijke deklat.
Na de pauze namen de gasten wel meer initiatief, maar werd de ploeg weinig gevaarlijk in de zestien. De thuisploeg was in de tegenaanval een aantal malen dichtbij een verdubbeling van de score in de persoon van Lukoki, maar Groningen bleef de hele tweede helft in de race. In de slotfase schoot een voorzet bij Matias Jones voor de voeten langs en ging zo de ultieme kans op de gelijkmaker verloren. In de tegenaanval bepaalde Lorenzo Ebecilio de eindstand op 2-0.
Voor Jong Ajax betekent het dat zij op donderdag 3 mei de finale in eigen huis mogen organiseren tegen Jong FC Utrecht, dat met liefst 7-4 won van Jong Vitesse/AGOVV. Voor de ploeg van Lukkien kunnen de pijlen nu gericht worden op de competitie. Daarin is de achterstand op koploper Jong FC Twente tien wedstrijden voor het einde van de competitie nu vijf verliespunten. Donderdag volgt het inhaalduel, uit bij Heerenveen/Emmen.
Opstelling Jong FC Groningen
Fij; Luis Pedro, Öztürk, Bakker, Johansson; Bos, Sparv; Jones, Ben-Moussa (82’ Rampavilas), Enevoldsen (73’ Diemers); Bouwer (53’ Batbay). Rest bank: Van der Lei, Van Nieff, Renken.
Scores: 20’ Arica 1-0; 90’ Ebecilio 2-0.

Gerelateerd nieuws.

6 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard