Bekeravontuur strandt in Kerkrade: 3-1 nederlaag.

Woensdag 25 oktober 2017 om 23:04

FC Groningen heeft woensdagavond voor 7.273 toeschouwers in het Parkstad Limburg Stadion te Kerkrade met 3-1 verloren van Roda JC. Na een 1-0 achterstand bij rust maakte Juninho Bacuna de 1-1. Tsiy Ndenge was tweemaal trefzeker voor de thuisclub. Mikhail Rosheuvel bepaalde de eindstand op 3-1. Roda JC gaat door de zege door naar de achtste finales van de KNVB-beker.

In Kerkrade startte de ploeg van trainer Ernest Faber zoals daags tevoren aangekondigd met Ludovit Reis en Amir Absalem in de basis en Juninho Bacuna als aanvallende middenvelder. In deze formatie ging de Trots van het Noorden op jacht naar een plekje bij de beste zestien van het bekertoernooi. Op de ranglijst van de Eredivisie staan Roda en Groningen respectievelijk op plek 18 en 13.

Een vrije trap en corner van Ritsu Doan en ook nog een schotmogelijkheid van de Japanner waren de Groningse wapenfeiten in het eerste deel van de eerste helft. De Japanner is de gevaarlijkste Groninger en ook Juninho Bacuna doet met een kopbal en een schot van zich spreken. Eén minuut voor rust is het echter Tsiy Ndenge die namens de thuisclub een rebound in de linkerbenedenhoek schiet: 1-0.

Elf minuten na de pauze maakt Juninho Bacuna de 1-1, als hij de bal over doelman Hidde Jurjus kopt. Tom van Weert en Django Warmerdam krijgen mogelijkheden om de FC op voorsprong te zetten, maar Roda JC slaat toch weer toe. Eerst redt doelman Sergio Padt nog knap op een kopbal van Anadou, maar even later kopt Ndenge z’n tweede van de avond binnen: 2-1.

Met Uniel Antuna, Todd Kane en Lars Veldwijk als invallers wordt het slotoffensief ingezet, maar Roda JC krijgt ook meer ruimte. Zo moet Padt nog handelend optreden bij een inzet van Schahin. Van Weert en Bacuna krijgen nog kansen voor de FC, maar in de tweede minuut van de extra tijd maakt Mikhail Rosheuvel met zijn 3-1 een einde aan de bekeraspiraties van FC Groningen. Het toernooi zit erop na de zege bij de amateurs van USV Hercules en de nederlaag in Kerkrade.