Beker: C1 verder; C2 en D2 out.

Dinsdag 24 maart 2009 om 21:27

In het bekertoernooi hebben D2 en C2 de tussenronde niet overleefd. C1 plaatste zich wel voor de kwartfinales.

NEPTUNIA C1 0-16 FC GRONINGEN C1
—————————————————————————
De tweedejaars C-junioren van FC Groningen, momenteel de nummer twee in de Eerste Divisie A achter Ajax, hadden geen enkel probleem met het thuisspelende Neptunia C1. Na zeventig minuten had de ploeg van trainer Grafton Holband zestien maal gescoord. Daarmee staat de doelpuntenteller in dit lopende bekertoernooi al op 83. Tigran Gazarjan werd met vijf treffers topscorer van de avond in Delfzijl. Kevin Mennega en Martin Kamstra waren elk driemaal succesvol.
Scoreverloop: 6. Bryan Inge 0-1, 10. Tigran Gazarjan 0-2, 14. Bryan Inge 0-3, 16. Tigran Gazarjan 0-4, 18. Tigran Gazarjan 0-5, 22. Hans Hateboer 0-6 (rust), 36. Ifeayi Gorissen 0-7, 38. Tigran Gazarjan 0-8, 42. Martin Kamstra 0-9, 53. Kevin Mennega 0-10, 54. Martin Kamstra 0-11, 59. Martin Kamstra 0-12, 60. Kevin Mennega 0-13, 66. Kevin Mennega 0-14, 67. Ifeayi Gorissen 0-15, 69. Tigran Gazarjan 0-16.
FC GRONINGEN D2 1-6 SC HEERENVEEN D1
Voor de eerstejaars D-pupillen zit het bekertoernooi erop. Op Corpus den Hoorn verloor de ploeg van trainer Peter Hoekstra kansloos met 1-6 van SC Heerenveen. De ruststand was reeds 1-5. Binnen een kwartier stonden de Friezen, die onlangs in de competitie nog verloren van de D1 van FC Groningen, met 0-4 voor. Vervolgens maakte topscorer Stan Haanstra de eretreffer voor de D2. In een gelijkwaardige tweede helft maakte SC Heerenveen nog een doelpunt. FC Groningen D2 kan zich nu volledig richten op de competitie. De koploper in de Tweede Divisie speelt aanstaande zaterdag een uitwedstrijd in Assen tegen Achilles 1894 D1.
SC HEERENVEEN C1 3-2 FC GRONINGEN C2
Ook FC Groningen C2 strandde in het zicht van de kwartfinales. De eerstejaars C-junioren verloren op Skoatterwald nipt met 3-2 van SC Heerenveen. Via twee afstandsschoten namen de Friezen, die ook veel eerstejaars C-ers hadden opgesteld, een 2-0 voorsprong. De ploeg van trainer Eric Muntendam creeerde zich in de eerste 35 minuten geen kansen. Na rust zorgde FC Groningen voor meer dreiging maar was het de thuisploeg die naar een 3-0 voorsprong counterde. Toch kwam de spanning nog enigszins terug, mede dankzij enkele wissels aan Friese zijde. Youri Ploeger scoorde de 3-1 en acht minuten voor tijd benutte Thijs Gerlofs een strafschop waardoor de achterstand nog maar een doelpunt was. C2 probeerde het daarna nog wel met enkele schoten van afstand maar de gelijkmaker zat er eigenlijk nooit echt in.
Op zaterdag 11 april speelt FC Groningen A1 op Corpus den Hoorn in de kwartfinales om de Nike Jeugd Cup tegen AZ A1. FC Groningen D1 hoeft geen tussenronde te spelen en was al geplaatst voor de kwartfinales.