string(9) "claudebot"

Beijum en Gorecht-West winnen FC Groningen Buurt Battle.

Donderdag 26 april 2012 om 09:22

Onder grote belangstelling is woensdagmiddag op sportpark ‘De Parrel’ aan de Eikenlaan in de Wijk Selwerd de finale van de FC Groningen Buurt Battle gehouden. Dit was de afsluiting van een acht weken durend project. De FC Groningen Buurt Battle is één van de vele maatschappelijke projecten van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij. De eerste selectie van FC Groningen was bij de finale aanwezig.

De Stichting FC Groningen in de Maatschappij en haar partners Menzis, Nijestee, FC Groningen, Lefier Hoogezand en de Gemeente Groningen hebben na de pilot van vorig jaar het project uitgerold van twee naar zes wijken. Dit zijn de wijken Oosterpark, Vinkhuizen, Corpus/De Wijert, Selwerd, Beijum en Gorecht-West (Hoogezand).
Punten
De afgelopen acht weken lag de uitvoering van dit project in handen van professionals van het Bslim project. De deelnemers hebben trainingen ondergaan en buurtbijdrages uitgevoerd. Hiermee hebben ze punten verdiend. De deelnemers met de meeste punten namen woensdag met hun wijkteam deel aan de finale.
VIP-arrangement
Elke wijk leverde twee teams en die streden tegen de andere wijken. Uiteindelijk zegevierden per leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar en 13 t/m 15 jaar de teams uit Beijum en het Hoogezandse Gorecht-West en wonnen zij een VIP-arrangement voor de competitiewedstrijd FC Groningen – NAC, op woensdag 2 mei.
Sociale cohesie
Met de FC Groningen Buurt Battle zet FC Groningen zich samen met de partners Menzis, Nijestee, Lefier (Hoogezand) en de gemeente Groningen in voor een aantal belangrijke zaken. Zo willen de partners met dit project de sociale cohesie en de ouderbetrokkenheid vergroten, de leefstijl verbeteren en overlast terug dringen. Daarnaast zijn normen en waarden en sportparticipatie belangrijke aspecten binnen het project.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’