string(9) "claudebot"

Begroting stijgt van 17,1 naar 18 miljoen euro.

Donderdag 26 juli 2012 om 18:09

FC Groningen werkt in het seizoen 2012/2013 door een stijging van de commerciële inkomsten met een begroting van 18 miljoen euro aan inkomsten. Een stijging van 9 ton. De begrote uitgaven liggen op 18,5 miljoen euro.

Op de jaarlijkse persdag blikte algemeen directeur Hans Nijland nog kort terug op het afgelopen seizoen om vervolgens meteen door te stappen naar de komende voetbaljaargang: “We hebben een moeizaam en teleurstellend seizoen achter de rug. Het kussen moet nu een opnieuw opgeschud worden. We gaan met veel enthousiasme en ambities beginnen aan de komende voetbaljaargang. Het heeft er toe geleid dat we onder meer zeven nieuwe spelers, een nieuwe trainer en ook een nieuwe teammanager hebben aangesteld.”
Succes
“De eerste training kende een nieuwe opzet en vond plaats op zondagmiddag, dit op voorspraak van een vertegenwoordiging van de supporters. Het was een daverend succes. Ondanks de regen waren 1.500 tot 2.000 fans aanwezig. Ook de Open Dag was met 22.000 bezoekers goed bezocht. En inmiddels zijn meer dan 14.000 van de 15.800 beschikbare seizoenkaarten verkocht. En we hebben nog drie weken te gaan tot de competitiestart.”
“De trip naar Zuid-Korea was een geweldige ervaring. We hebben weliswaar twee keer verloren, maar hebben ons toch kunnen meten met clubs uit de Bundesliga en de Premier League. Er staat een dynamische, frisse, enthousiaste groep. Ook de media verdienen een geweldig compliment. Dagblad van het Noorden, RTV Noord en Voetbal International reisden met ons mee. Hun verslagen werden door de supporters enorm gewaardeerd. Ook de uitzendingen op Eredivisie Live, werden ondanks een wellicht ongelukkig tijdstip door zo’n 43.000 mensen bekeken.”
Begroting fors omhoog
“Wij willen terugkeren in het linkerrijtje en de play-offs bereiken. Maar net zo belangrijk is het terugverdienen van de ‘goodwill’ van de supporters. En dat gaan we doen met enthousiast en aantrekkelijk voetbal.”
“Dan de financiële positie van de club. Afgelopen seizoen werkten we met een begroting van 17,1 miljoen euro aan inkomsten en 17,7 miljoen euro aan uitgaven. Een tekort dus van 600.000 euro. Dat tekort is bovendien opgelopen door het mislopen van de play-offs, minder recette en TV-gelden, maar toch zullen we in het najaar zwarte cijfers publiceren. Dit heeft te maken met de transfers van Tim Matavz (in augustus 2011) en Dusan Tadic. Door de financiële winst over 2011/2012 kunnen we substantieel bedrag aan het eigen vermogen toevoegen.”
“De prognose voor de omzet in 2012/2013 is 18,0 miljoen euro aan inkomsten. Een stijging van 900.000 euro dus. Dit wordt gerealiseerd door meer sponsor- en commerciële inkomsten. Wel is een tekort van 500.000 geprognotiseerd. Dit begrote tekort stemt na het desastreuze afgelopen seizoen toch tot tevredenheid en zal worden gefinancierd uit het eigen vermogen.”
Trainingscomplex
“Komend seizoen zullen alle jeugdteams spelen op het hoogte niveau na de promotie van onze B1. Belangrijk voor de ontwikkeling van de jeugd is dat alle teams op één complex gaan spelen. Wij zijn momenteel met de gemeente in gesprek over de locatie Corpus den Hoorn, in Groningen-Zuid. Daar trainen en spelen onze teams nu ook. Na de zomer hopen we dat het licht eindelijk op groen gaat en zal er bovendien een Topsportzorgcentrum verrijzen met in totaal een oppervlakte van zo’n 4.000 m2.”

“Uiteraard wordt het een energieneutraal gebouw. Er komt ook een zorgcentrum. Onze clubarts Frank Baarveld is momenteel bezig met een haalbaarheidsonderzoek voor een huisartsenpraktijk, fysiotherapie, bewegingswetenschappen en naast FC Groningen zullen ook de andere drie Energy Valley-topsportclubs gebruik van de medische zorg gaan maken. Daarnaast wordt het gebouw opengesteld voor de particuliere markt. In oktober 2014 hopen we er heen te kunnen verhuizen.”
Commercie
“In deze economisch lastige tijden is het zeer verheugend dat we commercieel toch blijven groeien. Innovatief is één van onze vier kernwaarden en na onder meer de Vastgoed Lounge en de Energy Valley Topclub zullen we komend seizoen een nieuwe lounge openen genaamd Media Experience, met bedrijven uit de reclamebranche, grafische industrie en de IT. Van de 55 stoelen is inmiddels 60% verhuurd voor de komende seizoenen.”
“We hebben fors geïnvesteerd in de spelersgroep, maar ook in ons businessgebouw. Voor een bedrag van liefst 1,8 miljoen euro voeren we momenteel een verbouwing uit. Daarvoor is één van de toparchitecten van Heineken met een ontwerp gekomen. Komend seizoen wordt het in de Hattrick’s Club niet alleen interessant en leuk, het wordt netwerken op topniveau in een toplocatie.”
“Kortom, de club bruist aan alle kanten. Er wordt hard gewerkt aan een nieuw elan. Als we de reactie om ons heen horen, is het ons gelukt. Laten we er een positief vervolg aan geven in de competitie. Ik wens iedereen een fijn, plezierig en succesvol seizoen 2012/2013 toe!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus