Been: ‘Gelukkigste heeft gewonnen’

28 februari 2010

De beide trainers Ron Jans en Mario Been van respectievelijk FC Groningen en Feyenoord waren het na afloop van de ontmoeting redelijk met elkaar eens. De gelukkigste ploeg had de drie punten in Euroborg gepakt.

Ron Jans: “Vandaag ging eigenlijk alles goed, op twee momenten na. Een foutje van Theo Lucius (voorafgaand aan 0-2 – red.) en het van 30 meter inglijden van Mike Zonneveld bij het schot van Ron Vlaar (2-3 – red.). En we hebben ook teveel van de kansen gemist. De ploeg die vandaag het meeste recht op de overwinning had gehad, dat waren wij. Ik ben dan ook tevreden over wat ik vandaag heb gezien. Tegen VVV hebben we volgende week wat recht te zetten ten opzichte van vandaag. Na deze nederlaag moeten we de vijfde plek op de ranglijst voorlopig uit ons hoofd zetten. We moeten ons richten op het veilig stellen van de play-offs en denk dat we elke week bewijzen dat we daarin thuis horen.”

Mario Been: “We hebben een gekke wedstrijd gezien op een moeilijk bespeelbaar veld. In de eerste helft zijn we niet aan opbouwen toegekomen. Ik heb Tomasson diep naast Makaay gezet, maar dat pakte niet goed uit. Groningen was beter en had het verdiend om een goal te maken. Na de onderbreking hebben we wat omzettingen gedaan en dat resulteerde uiteindelijk in twee goede goals. Dat het nog niet gelopen is, weet je in dit stadion en tegen een ploeg als Groningen die in vorm is. Zij zijn in staat tot gekke dingen. En uiteindelijk viel die 2-2 ook nog. Ik ben toen achterover gaan zitten en heb alles over me heen laten komen. Ik begreep er zelf namelijk niks meer van. De gelukkigste heeft gewonnen. Het was van onze kant vandaag nog niet veel beter dan vorige week, maar er stond wel een team.”

Laatste nieuws