string(9) "claudebot"

Beeld van Tonny van Leeuwen onthuld.

Zaterdag 18 oktober 2014 om 17:09

Zaterdagmiddag even voor de klok van twee uur is het bronzen beeld van Tonny van Leeuwen bij Euroborg onthuld door clubicoon Piet Fransen. Enkele honderden belangstellenden waren getuigen van dit historische moment bij het FC-stadion.

Medio 2013 gaf het bestuur van de Supportersvereniging FC Groningen opdracht een standbeeld van Tonny van Leeuwen te laten maken. Na een jaar van hard werken is het bronzen beeld van de clubicoon gereed. Clubicoon Piet Fransen en boezemvriend van Tonny van Leeuwen heeft vanmiddag, zaterdag 18 oktober het bronzen beeld bij Euroborg onthuld.
Cadeau
Het beeld van Tonny van Leeuwen is een cadeau van de Supportersvereniging FC Groningen aan de in het kader van het 30-jarig bestaan van de vereniging. Het bestuur van de SV gunde de opdracht aan Lia Krol, beeldhouwster uit Erichem. De club kreeg het prachtige beeld van de voormalige keeper, aangeboden door de vierduizend leden van de Supportersvereniging FC Groningen. De vereniging is er trots op dat zij dit mooie cadeau kan aanbieden aan club en supporters. Het standbeeld werd zaterdagochtend geplaatst voor de hoofdingang van het stadion, bovenaan de trap ter hoogte van de grote elftalfoto. De pose van het beeld van Tonny van Leeuwen beeldt een zweefduik uit van de legendarische doelman.
Reünie
Rondom de onthulling van het bronzen beeld van Van Leeuwen hield de Supportersvereniging FC Groningen een receptie, waarbij onder meer al zijn oud-ploeggenoten bij GVAV en trainer Ron Groenewoud waren uitgenodigd. Mannen als Rikkert Lacrois, Theo Buijs, Hennie Weering, Jan Hordijk, Azing Griever en Heinz Libuda waren allen aanwezig in Euroborg bij het historische moment en haalden oude herinneringen op aan de legendarische doelman van de voorloper van FC Groningen.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus