string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bedankt voor de steun in het afgelopen seizoen!

Dinsdag 02 juni 2009 om 14:35

In de 234ste en laatste nieuwsbrief van dit seizoen blikt algemeen directeur Hans Nijland namens directie en management terug op de finale van de play-offs en Eurovoetbal en meldt hij onder meer de receptie voor Piet Fransen.

“Jammer, jammer, jammer. De teleurstelling was afgelopen zondag natuurlijk enorm groot bij alles en iedereen die FC Groningen een warm hart toedraagt. Er valt niemand wat te verwijten, we hadden in de beslissende wedstrijd tegen NAC Breda niet de vorm van de dag die nodig was om de play-offs winnend af te sluiten. Een grote deceptie, maar tegelijkertijd kunnen we toch met gepaste trots terugkijken op het afgelopen seizoen.”

Indrukwekkend
“We zijn afgelopen seizoen even koploper van de Eredivisie geweest, zijn met een aantal van liefst 56 punten als zesde geëindigd in de competitie, ver voor de overige concurrentie, én we hebben de finale van de play-offs bereikt. Het was indrukwekkend om te ervaren hoe spelers en staf na het laatste fluitsignaal een staande ovatie kregen van een vol Euroborg, een teken dat iedereen heeft kunnen zien dat we er met elkaar alles aan hebben gedaan. Het geeft een enorme steun en een duw in de rug naar volgend seizoen toe om dan opnieuw te proberen minimaal de play-offs te halen.”

“Dat die play-offs een vervolg krijgen is wel haast zeker. Uit een evaluatie met alle clubs uit de Eredivisie is vorige week gebleken dat er unaniem draagvlak is voor continuering van het model, maar dan wel onder gewijzigde voorwaarden. Zo zouden de play-offronden over twee wedstrijden moeten worden beslist volgens het ‘Europa Cup-systeem’, waarbij bij een gelijke stand een gemaakt uitdoelpunt dubbel telt, én moet de KNVB-bekerfinale in principe voor de laatste speelronde van de Eredivisie worden afgewerkt. Hierdoor is na afloop van de reguliere competitie direct duidelijk welke ploegen deelnemen aan de play-offs en kan binnen twee weken de beslissing vallen over het laatste Europese ticket. Dit alles is overzichtelijker en beter te plannen.”

Winterstop
“Tevens hebben de clubs aangegeven niet meer met Kerstmis te willen voetballen. Hierdoor ontstaat een langere winterstop, van ongeveer vier weken, een tussentijdse rustperiode die voor spelers en staf zeer wenselijk is. Deze voorstellen hebben de clubs aan de KNVB gedaan en het bestuur betaald voetbal moet hierover nu een beslissing nemen.”

“Voor FC Groningen breekt de zomerperiode aan. Op de internationals – Marcus Berg, Andreas Granqvist, Evgeniy Levchenko, Oluwafemi Ajilore, Tim Matavz en Tom Hiariej – na, hebben spelers en staf nu vakantie. Het nieuwe seizoen start op maandag 22 juni. Vanaf 13.00 uur zullen spelers en staf zich traditiegetrouw melden bij vv Haren voor de eerste training voor het seizoen 2009/2010. FC Groningen C1 en D1 spelen komende zaterdag in Hoogezand nog de bekerfinale District Noord. In beide wedstrijden is Cambuur Leeuwarden de tegenstander.”

Speculaties
“Het is heel gebruikelijk dat de komende periode speculaties over mogelijke transfers zullen ontstaan. Zoals u van ons gewend bent, kunnen en zullen wij op deze website pas iets melden op het moment dat zaken definitief zijn. Lopende de onderhandelingen over eventuele transfers is het gedurende zo’n proces niet mogelijk hierover officieel via onze eigen website te communiceren. Buiten het feit dat je nooit moet vooruitlopen op zaken zolang deze niet definitief zijn, is het ook vanuit je onderhandelingspositie vaak niet wenselijk tussentijds melding te maken over de voortgang van processen.”

Eurovoetbal
“De organisatie van Eurovoetbal kijkt met een goed gevoel terug op het toernooi tijdens de pinksterdagen. In totaal bezochten zo’n 25.000 mensen het voetbalevenement. Het was voor alle voetballiefhebbers jammer dat de finaledag gelijk viel met onze thuiswedstrijd tegen NAC Breda, hetgeen toeschouwers scheelde op de Esserberg. De openingsavond in Assen, waar Achilles 1894 voor het eerst optrad als gastheer, bleek echter een groot succes. Met Valencia kende Eurovoetbal een mooie en terechte winnaar van het toernooi.”

“Op de openingsavond in Euroborg, vorige week vrijdag, vierde mascotte Groby zijn verjaardag. Het werd een leuk feest en foto’s van Groby’s verjaardag zijn te vinden op de speciale website van de FC Groningen Junior Club, onderdeel van deze website.”

Klankbordgroep
“Vorige week is de eerste bijeenkomst met de Klankbordgroep geweest. Dit was een kennismakingsronde en met deze groep gaan we komend seizoen van start. De Klankbordgroep zal gevraagd en ongevraagd signalen, die leven onder het publiek, doorsluizen en ten minste drie keer per seizoen in overleg treden met directie en management van FC Groningen. Het adviesorgaan bestaat uit een vertegenwoordiger van de Noord-, Oost- en Zuidtribune, twee afgevaardigden van de Supportersvereniging, een vertegenwoordiger van de Rolly Side en één van de Z-Side.”

“Vandaag (dinsdag – red.) is de eerste werkdag van Geert Kuiper. Hij keert na drie jaar terug bij de club. Kuiper was eerder zeven jaar werkzaam voor FC Groningen. Hij gaat als sales manager aan de slag onder leiding van manager Robbert Klaver. De commerciële afdeling heeft,  juist in deze tijd, behoefte aan nog meer slagkracht en Kuiper gaat zich concentreren op het binnenhalen van grote regionale en landelijke bedrijven.”

Verbouwing
“Morgen (woensdag – red.) starten wij met het plaatsen van een rij extra stoelen op de terrassen van de twee skybox-lagen. Dit betekent een uitbreiding met ongeveer 250 commerciële plaatsen, waardoor wij weer extra inkomsten kunnen genereren. De verbouwing moet bij de start van de nieuwe competitie gerealiseerd zijn.”

“Sinds 1 juni is Piet Fransen 50 jaar verbonden aan de club. Hoewel hij inmiddels op 71-jarige leeftijd is, is Piet nog vrijwel dagelijks actief bij de club. Als scout, maar bijvoorbeeld ook als chauffeur op één van de vervoersbusjes van de jeugdopleiding van FC Groningen. Alle dagen toont Piet zich een loyaal medewerker van de club. Ter gelegenheid van dit jubileum biedt FC Groningen hem donderdag een receptie aan in Euroborg.”

Lezingen
“Donderdag heeft de Kamer van Koophandel in Euroborg een bijeenkomst voor startende ondernemers. Ondergetekende zal een lezing verzorgen over het thema ‘Netwerken’. Diezelfde dag zal ik ook een bijdrage leveren aan de viering van het 79ste lustrum van de Rijksuniversiteit Groningen, dat in de Martinikerk een congres organiseert met als titel: ‘Sports meet Science’.”

“Deze week feliciteren wij twee amateurclubs, te weten voetbalclub Forward en GVAV Rapiditas. Onze moedervereniging promoveert voor het eerst in haar historie naar de eerste klasse KNVB en Forward maakt onder leiding van voormalig FC Groningen-spits Martin Drent promotie naar de tweede klasse KNVB.”

Laatste nieuwsbrief
“Tot slot willen wij vanaf deze plaats onze supporters, sponsors en alle overige relaties van FC Groningen bedanken voor hun steun in het afgelopen seizoen. We hopen ook in het seizoen 2009/2010 weer op hen te mogen rekenen. Dit was de laatste nieuwsbrief van dit seizoen, de eerstvolgende uitgave is op dinsdag 23 juni, een dag na de start van de voorbereiding op een nieuwe voetbaljaargang.”

“Wij wensen u allen een hele mooie zomer toe.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’