Basisplaatsen voor Groningse internationals, Itakura scoort twee keer

29 maart 2021

De drie FC’ers, die tijdens de interlandperiode voor hun land werden opgeroepen, zijn de afgelopen dagen allemaal in actie gekomen. Damil Dankerlui en Tomas Suslov maakten hun basisdebuut, voor respectievelijk Suriname en Slowakije. Ook Ko Itakura stond tweemaal aan de aftrap namens het Olympisch team van Japan. Ko was captain van zijn ploeg en scoorde eerder vandaag twee keer.

Ko Itakura

Ko Itakura speelde donderdag met het Olympisch Elftal van Japan een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Argentinië. De verdediger van FC Groningen stond in Tokio in de basisopstelling, speelde de gehele wedstrijd en pakte een gele kaart. Japan verloor het oefenduel met 1-0.
 
Goals
Eerder vandaag (maandag 29 maart) stond wederom een vriendschappelijk duel tussen beide landen gepland. Itakura stond net als vorige week in de basisopstelling en was zelfs aanvoerder van het team. Japan nam revanche op de eerdere nederlaag en won met 3-0 van de Argentijnen. Captain Itakura maakte twee schitterende goals, beide keren met het hoofd uit een hoekschop. De Japanners bereiden zich voor op de Olympische Spelen die deze zomer in eigen land worden gehouden.

Suslov

Slowakije
Tomas Suslov debuteerde vorig jaar november voor het nationale elftal van Slowakije. De 18-jarige aanvallende middenvelder was hiermee direct de jongste debutant ooit voor zijn land. Suslov stond afgelopen zaterdagavond voor het eerst in de basisopstelling namens Slowakije in de WK-kwalificatiewedstijd thuis tegen Malta.
 
Na een matige start waarin de Slowaken binnen 20 minuten op een 2-0 achterstand kwamen, werd het uiteindelijk 2-2. Suslov werd ruim een kwartier voor tijd naar de kant gehaald, voormalig FC’er Albert Rusnak was zijn vervanger. Morgenavond (dinsdag 30 maart) nemen de Slowaken het in de kwalificatiereeks voor het WK op tegen Rusland.
 
Suriname
Damil Dankerlui stond twee keer in de basisopstelling bij Suriname. De eerste interlands voor de back van FC Groningen. Vorige week woensdag werd in de WK-kwalificatiereeks met 3-0 gewonnen thuis tegen Kaaimaneilanden. Afgelopen zondag werd op bezoek bij Aruba met 6-0 gewonnen. Dankerlui speelde tegen Kaaimaneilanden de volledige 90 minuten, op bezoek bij Aruba werd de rechtsback na de eerste helft naar de kant gehaald.

dankerlui
Gasterra

Laatste nieuws