string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Basiself wijzigt op één plek tegen Twente.

Vrijdag 24 januari 2014 om 15:02

FC Groningen speelt zondagmiddag in Euroborg in vrijwel dezelfde basisopstelling tegen FC Twente als afgelopen zaterdag tegen RKC. De basiself wijzigt noodgedwongen op één plek. Stefano Magnasco keert terug van een schorsing en vervangt de geschorste Hans Hateboer.

Bij FC Groningen zijn naast Hateboer nog vier van de 23 spelers uit de eerste selectie niet inzetbaar: Luciano da Silva (knie), Nick van der Velden (lies), Nick Bakker (knie) en Henk Bos (knie). Positief nieuws over de ‘ziekenboeg’ is dat alle spelers – voor het eerst dit seizoen – compleet op het veld stonden bij de training van donderdagochtend. Het genoemde viertal vordert gestaag in het herstel. De ‘achttien’ voor zondag worden zaterdag na de laatste training bekend gemaakt.
Trainer Erwin van de Looi blikte vooruit op het duel met Twente: “Het is een prachtig affiche tegen een titelkandidaat, de nummer zes tegen de nummer drie. Het zal een totaal andere wedstrijd worden dan tegen RKC. Twente zal niet afwachtend zijn en wil zelf graag voetballen, in de bal komen, dominant spelen en de tegenstander voor keuzes stellen en de ruimtes bespelen. Bovendien hebben ze veel individuele kwaliteit. Kortom, een mooie tegenstander om tegen te spelen.”
“In Enschede hanteerden we voor het laatst een manier van spelen waarbij wij de ruimtes klein wilden houden en van daaruit de snelle tegenaanval wilden kiezen. Dat pakte niet goed uit en bovendien toonden we te weinig lef. Het was desondanks een wedstrijd die bepalend is geweest in het seizoen. We hebben er van geleerd en zondag is het een nieuw meetmoment tegen dezelfde tegenstander.”
“Sindsdien hebben we gekozen voor onder meer vroeg druk zetten en meer lef tonen. We zijn tevreden over de lijn die erin is gekomen en de duidelijkheid die toeneemt. Ik kijk dus al uit naar zondag. Thuis doen we er uiteraard alles aan om te winnen en in Euroborg willen we nog iets extra’s bieden. We gaan er vol voor. We zullen onze handen vol hebben aan de tegenstander, maar hebben alle vertrouwen in onszelf.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’