string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Basiself begint zich af te tekenen.

Zondag 31 juli 2011 om 18:45

FC Groningen speelde zondagmiddag bij vv Rolder Boys de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen het Spaanse RCD Mallorca. Het duel eindigde in 2-2 na een 1-1 score bij rust. Leandro Bacuna scoorde en wedstrijd topscorer van de voorbereiding. Thomas Enevoldsen benutte een strafschop en bepaalde de eindstand.

In het Drentse Rolde speelde FC Groningen in een samenstelling die komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen Roda JC zomaar eens de basiself zou kunnen zijn. Trainer Pieter Huistra had nog niet de beschikking over de revaliderende Koen van de Laak en daarnaast Johan Kappelhof die in de vorige oefenpot geblesseerd raakte. De overige spelers van de A-kern waren fit en inzetbaar.
Basiself
In de basiself was er geen ruimte voor Tim Sparv, die door een gele kaart in de laatste competitiewedstrijd tegen PSV in de eerste competitieronde geschorst is. Het controlerende duo werd gevormd door Maikel Kieftenbeld en Danny Holla. De rechtsbackpositie werd ingevuld door Tom Hiariej. De andere drie plekken in de verdediging waren voor Jonas Ivens, Kees Kwakman (tevens aanvoerder) en Lorenzo Burnet. Brian van Loo nam plaats onder de lat. Het aanvallende blok werd gevormd door Leandro Bacuna, Nicklas Pedersen, Dusan Tadic en spits Tim Matavz.
Binnen drie minuten keek de formatie al tegen een achterstand aan. Emilio Nsue had na een slippertje in de defensie de mogelijkheid doelman Van Loo met een lob te verschalken en zo de vroege 0-1 aan te tekenen. Deze keer liet FC Groningen zich door een tegentreffer niet van de wijs brengen en binnen tien minuten was de stand dan ook alweer in evenwicht. Een voorzet van Tim Matavz werd van dichtbij door Leandro Bacuna ingetikt: 1-1. Zijn zevende treffer van de voorbereiding, waarmee Bacuna zich topscorer van de oefenperiode mag noemen.
Strafschop
Na een nieuwe kans van Nsue werd het duel steeds pittiger. Scheidsrechter Danny Makkelie had zich terdege op het duel voorbereid en hield de wedstrijd zeer kort door meteen diverse gele kaarten uit te delen voor diverse onbesuisde overtredingen. In totaal zou hij zeven gele kaarten nodig hebben om het duel in goede banen te leiden en ging hij ook nog eens aan de Spaanse bank uitleggen dat de spelers het toch echt iets rustiger aan moesten doen.
In het laatste kwartier van de wedstrijd werd de wedstrijd opeens een stuk opener. Beide ploegen wisselden er in die fase nog eens lustig op los en de Spaanse nummer 17 van de afgelopen competitie kwam op 1-2 toen Victor Casadesus op aangeven van Gianni Zuiverloon de bal binnentikte. Zeven minuten later werd door Mallorca een overtreding begaan in het strafschopgebied en werd de bal op de stip gelegd. Na missers van Tadic en Matavz eerder in de voorbereiding was het nu Thomas Enevoldsen die wel doel trof: 2-2.
De Deen was de eerste van zeven invallers geweest aan de kant van FC Groningen en kreeg ruim een kwartier speeltijd. Verder kwamen ook Virgil van Dijk, Emil Johansson, Petter Andersson, Matias Jones, Suk Hyun-Jun en Tim Sparv ongeveer tien minuten in actie. Over zes dagen is de uitwedstrijd tegen Roda JC in Kerkrade de eerste wedstrijd die om de drie punten gaat.

Opstelling FC Groningen
Van Loo; Hiariej, Ivens (80’ Van Dijk), Kwakman, Burnet (80’ Johansson); Kieftenbeld, Holla (81’ Sparv); Bacuna (80’ Jones), Pedersen (80’ Andersson), Tadic (74’ Enevoldsen); Matavz (81’ Suk). Rest bank: Luciano, Ajilore, Luis Pedro, Keurntjes.
Opstelling RCD Mallorca
Fons, Zuiverloon, Ivan Ramis, Tejera, Pereira, Nsue, Tomer, Caceres, Nunes, Marti, De Guzman.
Bank: Calatuyad, Joao Victor, Ximo, Chico, G. Castro, Kevin, Aouate, Aki, Uche, Victor Casadesus, M. Crespi, P. Cendros, Pina.
Toeschouwers: 1.875
Scores: 3’ Nsue 0-1, 12’ Bacuna (Matavz) 1-1; 75’ Casadesus 1-2, 82’ Enevoldsen (strafschop) 2-2.
Scheidsrechter: Makkelie
Assistenten: Van Dongen en Goossens
Gele kaarten: 28’ Tejera, 30’ Pereira, 32’ Ivan Ramis, 42’ Kieftenbeld; 54’ Caceres, 55’ Pedersen, 87’ Kevin.

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard