string(9) "claudebot"

Basisdebuut voor Juninho Bacuna.

Vrijdag 18 december 2015 om 14:55

FC Groningen sluit zaterdagavond in Almelo het kalenderjaar 2015 af met de wedstrijd tegen Heracles. De selectie van trainer Erwin van de Looi kent een aantal afwezigen voor het duel om de vierde plaats in de Eredivisie en de oefenmeester verklapte op het wekelijkse perspraatje dat Juninho Bacuna voor zijn basisdebuut staat.

De Trots van het Noorden speelt zaterdag de 26ste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Van de Looi moet het in Almelo stellen zonder de geschorste Johan Kappelhof en geblesseerde Hedwiges Maduro. Daarnaast zijn ook Rasmus Lindgren, Tom Hiariej, Dino Islamovic en Mimoun Mahi nog niet inzetbaar.
Aardige ploeg
“Het is een ietwat gehavende ploeg,” stelt Van de Looi. “Maar we houden echt nog wel een aardige ploeg over.” Kappelhof kreeg vorige week zijn vijfde gele kaart en is daardoor geschorst. Maduro viel uit met een bilblessure en is daar nog niet voldoende van hersteld. Mahi was net hersteld van zijn hamstringblessure, maar kreeg in de wedstrijd tegen Roda JC een flinke tik op zijn bovenbeen.
“Daar heeft hij een fikse bloeduitstorting aan overgehouden. Mimoun heeft ook nog niet weer kunnen trainen. Rasmus Lindgren en Tom Hiariej zijn wel weer behoorlijk ver, maar hebben al zolang niet meer gespeeld, daar gaan we zo vlak voor de winterstop geen onnodig risico nemen.”
Beloning
De wedstrijdselectie wordt aangevuld met Beloften-spelers Glenn Bijl en Oussama Idrissi. “Het is een beloning naar die jongens toe. Jong FC Groningen speelt goed en het is prima om de selectie aan te vullen die echt wedstrijdfit zijn.”
Jongeling Juninho Bacuna staat zelfs in de basis tegen Heracles Almelo. Het is de eerste keer dat de jongste broer van voormalig FC’er Leandro Bacuna aan de aftrap verschijnt in de Eredivisie. “Ik ben zeer benieuwd hoe Juninho het gaat doen. Het is heel speciaal om je basisdebuut te maken. Hij heeft het verdiend en manifesteert zich de laatste tijd prima. Er is veel concurrentie op zijn positie, maar hij traint uitstekend en wordt nu beloond. Bacuna heeft hard gewerkt, moest lang wachten op zijn kans, maar nu is die kans er en ik hoop dat hij het met twee handen aangrijpt.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’