Basisdebuut en goal voor Doan op Asian Cup.

Woensdag 09 januari 2019 om 15:14

Ritsu Doan heeft met Japan een goede start gemaakt in de strijd om de Asian Cup in de Verenigde Arabische Emiraten. De ploeg van Doan won met 3-2 van Turkmenistan. De FC-speler tekende zelf voor de 3-1 van zijn vaderland. Oman en Oezbekistan zijn de overige twee tegenstanders in de groepsfase.

De Japanners kwamen op achterstand in de openingswedstrijd van Groep F. Tien minuten na de pauze kwamen de Japanners op gelijke hoogte door een doelpunt van Osako. Vijf minuten later maakte Osako ook de 2-1. In de 71ste minuut was Doan verantwoordelijk voor de 3-1, op aangeven van Minamino. Elf minuten voor tijd bepaalde Turkmenistan de eindstand op 3-2.

Doan speelde zijn zesde officiële A-interland de volledige negentig minuten. Het doelpunt was de tweede in zijn nog maar krap vier maanden oude interlandcarrière. De Groningse Japanner viert op 16 juni aanstaande zijn 21ste verjaardag.

Komende zondag speelt Japan de tweede groepswedstrijd tegen Oman. Weer vier dagen later is Oezbekistan de derde tegenstander in Groep F. De nummers 1 en 2 van de zes poules gaan door naar de achtste finales van het toernooi, net als de vier beste nummers drie.