Balk matchwinner voor FC Groningen onder-19.

Zaterdag 22 februari 2020 om 17:16

FC Groningen onder-19 heeft zaterdagmiddag op Sportpark Corpus den Hoorn met 1-0 gewonnen van PSV onder-19. De winnende goal werd in de slotfase gemaakt door Remco Balk. FC Groningen onder-17 verloor op eigen veld van De Graafschap onder-17.

hamelink in actie

In de vijfde wedstrijd van de Eredivisie Voorjaar verdedigde FC Groningen de ongeslagen thuisstatus tegen PSV, dat voor de winterstop op Corpus ook al eens met 1-0 was verslagen. De ploeg van trainers Melchior Schoenmakers en Peter Hoekstra had in de eerste helft van de wedstrijd een tweetal scoringskansen.

De Groninger onder-19 kwam in de slotfase van de wedstrijd via een aanval over de linkerkant met Guus Beaumont en Max Hamelink gevaarlijk in de zestien van PSV. Remco Balk knalde vervolgens de bal keihard onder de lat: 1-0. Door de zege blijft FC Groningen onder-19 tweede op de Eredivisieranglijst. Komende woensdagavond, 26 februari, om 19.00 uur is FC Emmen te gast op Corpus den Hoorn. Inzet is dan een plek in de halve finale van het bekertoernooi.

Opstelling FC Groningen onder-19
Thom van Rotterdam, Yannick Hettinga (70’  Nikolas Talo), Pim Betzema, Milan de Koe, Bjorn Meijer, Leonel Miguel, Oussama El Azzouzi, Joris Reiziger (70’ Guus Beaumont), Luciano Valente, Max Hamelink, Remco Balk.
Rest bank: Owen van der Vlag en Agan Mjaki.

Scores: 90’ Remco Balk 1-0.

FC Groningen onder-17
Eerder op de zaterdagmiddag nam FC Groningen onder-17 het op eigen veld op tegen De Graafschap onder-17. Op dat moment waren de omstandigheden zeer storm- en regenachtig. De Graafschap maakte in de eerste 45 minuten twee treffers en bepaalden de eindstand in de slotfase van de tweede helft op 0-3. FC Groningen onder-17 staat met tien punten uit zes wedstrijden op de derde plek van de ranglijst en gaat komende week op bezoek bij de nummer 2, Vitesse.